BloomOn -Bedankt voor die bloemuh

Bedankt voor die bloemuh….. hahaha, ja dat is een van de bekendste uitspraken van de paus. Nederland staat bekend om zijn bloemen. Van anjers tot tulpen en van chrysanten tot gladiool en zelfs celosia argentea, celosa wattus?

Celosa argentea, de hersenbloem want zeg nou zelf, lijkt deze bloem niet op een stukje hersenen of misschien meer op koraal? Hij is in ieder geval bijzonder. Nederland is veel bloemen rijk. Maar steeds vaker zien we tropische varianten in de bossen terug. En dat maakt het nou juist zo interessant. Bloomon is meester in het mixen en matchen van al dit moois uit de natuur. Geen bos is hetzelfde! Elke keer een nieuwe verzameling. Geen saai bosje dus, maar juist stoer!

Maar wat zit er nou eigenlijk in dit boeket? Laten we de bos eens uitelkaar halen en kijken wat voor spetterends er tussen zit;

De celosia argenteo hebben we net gehad. Asperagus is ook zo’n voorbeeld. Het is familie van de varen en kan wel tegen een stootje. Met zijn scherpen stekels moet je wel even opletten dat je er niet aan blijft hangen, au! Speels hangen de harige takken naar beneden.

De pioenroos is echt een bloem van het seizoen! Je ziet ze overal weer staan. In bol is hij mooi maar als hij uitkomt net zo prachtig. Je hebt ze in het roze, wit en zelfs donker roze tot paars. Bloemon werkt met bloemen uit het seizoen dus een logische keus dat deze ertussen zit.

Kangoeroe pootjes oftewijl Anigozanthos. Een paar jaar geleden was déze tak nog helemaal niet heel bekend. Ik zocht me rot en werd vaak raar aangekeken als ik erom vroeg. Dit Australische takje met zachte knopjes waar een klein geel bloemetje uitkomt lijkt op een pootje van een kangoeroe, vandaar de naam. Hij is er in de kleur wit, groen, geel en donkerder; van rood tot paars. Het speelse effect maakt hem een echte eyecather!

De roos is er in alle kleuren te verkrijgen. Mooi lang op steel en geurt heerlijk! Rozen zijn bij uitstek de liefdesbloem. Maar wist je dat ze in de oudheid geteeld werden in China en Afrika? En dat de Grieken, Romeinen en Egyptenaren ze al voor hun schoonheid in boeketten verwerkten?

De craspedia of drumsticks flower, Is altijd leuk! Zijn grappige lange dunne steel en gele bolletje springen boven het boeket uit en met zijn speelsheid geven ze een subtiele kleur aan het boeket.

Allium, de uienbol is er in het paars maar ook in het wit. Het is een sierui, dus je hoeft niet bang te zijn dat het in huis naar uien gaat ruiken. Wist je dat ze in de victoriaanse geschiedenis geloofden dat ze geluk en voorspoed brachten?!

Het grappige is dat ook de ouderwetse saaie Nederlandse bloemen zoals chrysanten, anjers en gladiolen een hele nieuwe look krijgen in deze setting. Waar veel mensen denken aan een kerkhof of oude vrouwtjes (niks mis mee) zijn deze bloemen verrassend. Door hun nieuwe kleurenschakering zijn ze een prachtige aanvulling voor elk boeket.

En wat dacht je van een grasspriet? Je ziet ze vaak naast de weg staan in hoog gras. Maar zet er eens een tussen je bloemen en kijk wat een catchty effect dat geeft.

Nu kan je natuurlijk zelf in het wild gaan plukken (wat ik ook regelmatig doe) of langs de bloemist voor een paar lossen bloemen. Maar hoe fijn is het als dat al voor je gedaan is en dat je bloemen aan huis worden bezorgd? Buiten dat ik vaak nog meer geld kwijt ben voor losse bloemen bij de bloemist, staan deze bloemen ook nog eens langer. Ze komen namelijk vers van de kweker. Verwen jezelf en laat een bos bloemen bezorgen bij jou aan huis.

Wil je langer genieten van je bloemen? Lees dan de volgende tips nog even door:

– Zorg dan dat je vaas goed schoon is. Deze kan je schoonmaken met groene zeep.

– Snij een tot twee centimeter van de bloemen af. Het liefst schuin en altijd met een schoon mesje. Hierdoor kunnen de bloemen het water beter opnemen. Wanneer de bloem van de plant /wortel wordt verwijderd ontstaat er een wondje, wat de plant heelt. Maar hierdoor wordt het wateropnemend vermogen belemmerd. Dus wanneer je het open maakt kan de bloem weer ‘drinken’. Wanneer je het water gaat verversen , haal er dan weer een klein stukje af.

– Ververs het water regelmatig! Zorg dat er geen blaadjes in het water drijven of op de steel onder water staan.

Bij mij stonden de bloemen bijna twee weken. De oude bloemen heb ik weg gedaan en wat over bleef in een kleiner vaasje gedaan. Had ik even mazzel dat de deurbel ging en er een nieuwe bos werd bezorgd, prachtig!

Wil jij nou ook een mooi boeket bestellen bij bloomon? Ik heb een code voor je (HOMEREBELSET) waarbij je een gratis glazen vaas krijgt en een stylesetje.

Deze blog is tot stand gekomen i.s.m bloomon

Geef een reactie

Translate »
%d bloggers liken dit: