Daar ging ik dan, in de auto richting Sleeuwijk. Nog niet wetende waar ik terecht zou komen. Missie, een nieuwe eettafel.

Regelmatig krijg ik de vraag waar onze tafel vandaan komt. Maar ook of ik tevreden ben en of hij niet wiebelt. Nou, ik kan je vertellen hij wiebelde steeds erger. Sja, het is een vintage legertafel, dus echt ideaal is het natuurlijk niet. Met twee jonge kinderen en dan in het variant jongen, wordt er heel wat afgeleund op de tafel.

Eerlijk, ik was het behoorlijk zat dat de soep over de rand klotste en de saus over de rand golfde als de jongens aan het eten waren. 

Nog erger was het wanneer we gasten hadden. Ga maar eens 30 x zeggen dat ze echt niet op de tafel kunnen leunen….

Tijd dus voor een nieuwe tafel, en dit keer een serieus en volwassen model. Heel pinterest heb ik afgezocht en keer op keer viel ik op een balken of een boomstam blad. Maar waar haal je zoiets? En wat voor onderstel moet eronder. Dus de speurtocht ging verder op instagram! En daar was ineens als in een betovering (hihih goed bruggetje, he?) De betoverde zolder!

Omdat de keuze zo groot en divers is mocht ik langskomen in hun showroom. Dat is al een ervaring op zich. Wat een mooie plek! Buiten werd ik al enthousiast, maar binnen nog meer. De ene tafel is nog mooier dan de andere. Op de achtergrond hoor je iemand zagen en door de stalen ruiten zie je de werkplaats! Wow wat gaaf!

(Foto werkplaats)

Bijna alles is hier mogelijk! Je kunt zelf het onderstel, het blad (welke houtsoort) en de afmetingen kiezen. Heb je een speciaal verzoek dan is er altijd wel iemand in de werkplaats die met je mee kan denken. Matching salontafels, bankje, spiegel of zelfs een wandplank erbij, alles is mogelijk!

De showroom is mooi gestyled. Leuke hoekjes met trendy accessoires, die ook nog te koop zijn. Een stukje extra service, omdat de klanten toch wel vaak wilden weten waar die leuke spulletjes vandaan kwamen.  

Maar Claudia en Roderick hebben echt hun passie liggen in het ontwerpen van houten tafels met een stalen onderstel.

Hoe het begon? Nou, als een klein bedrijfje of misschien wel hobby, uitgegroeid tot een loods met prachtige ontwerpen van eigen hand. Vaak met een knipoog naar de oude klassiekers.

Het leuke verhaal achter het ontstaan van de betoverde zolder, vertelt Roderick vol trots. Het begon met een project voor bij hun thuis. Claudia wilde wat doen met de oude houten balken die over waren. Ze maakten er een salontafel van, die erg in de smaak viel. Iedereen die bij hun thuis kwam wilde graag weten waar deze leuke tafel te koop was. Dus ging Roderick aan de slag en maakte de tafels op verzoek. Dat groeide uit met verkopen op marktplaats. De vraag was zo groot dat Roderick tijd te kort kwam. Dus besloot hij op een dag zijn werk op te zeggen en zijn tijd in ‘de betoverde zolder’ te stoppen. En wat een succes!

Hoe kan ik hier nu een keuze maken. Onmogelijk en echt lastig. In eerste instantie ging ik voor een boomstam tafel met strak onderstel. Zoals jullie weten hou ik van de combinatie van vrouwelijk en stoer. Het mag net even anders. Mijn oog viel op model ‘Lumber’. Met de Prachtige dikke balken oogt hij meteen heel stoer, kon dit in combinatie met een rank onderstel? Ja natuurlijk, riep Claudia. 🖤 Misschien moest dit hem dan wel worden!

Maar onderweg naar huis twijfelde ik enorm. That’s me! But we always got the pictures! Om een keus te kunnen maken heb ik de foto’s, die ik daar heb gemaakt, een aantal keer bekeken . Daarbij heb ik een pinterest bord aangemaakt om zo de juiste stijl te zien en te kunnen vergelijken.

TIP: neem foto’s en maak een moodboard 

Met een moodboard kun je stijlen vergelijken.

De dag dat de tafel werd bezorgd werd ik wel een beetje zenuwachtig. Had ik wel de juiste keuze gemaakt, was hij niet te robuust of te groot voor hier? Toen het busje voor kwam rijden en de tafel eruit werd getild, was de twijfel weg. Wat een prachtig blad. En de poten waren nog mooier dan ik me kon herinneren. In de huiskamer werd de tafel in elkaar gezet……en het resultaat hebben jullie al gezien! Prachtig he?!

Lieve Claudia en Roderick wat was het super leuk om bij jullie langs te mogen komen. En wat een prachtige tafel hebben jullie voor me gemaakt. Daar gaan wij nog heel veel plezier van beleven!

Wil je ook een bezoekje brengen aan de betoverde zolder? Je kunt gewoon langs gaan bij hun showroom! En wil je alvast een kijkje binnen nemen in de showroom? Klik op de vide link hieronder, om de short clip te zien die ik voor jullie heb gemaakt!

Video

Dit blog is tot stand gekomen i.s.m “de betoverde zolder”.