De O van opruimen voor de verzamelaar.

Sja…. wie kent het niet, rommel in huis?! Ik heb in ieder geval genoeg rommel in huis. Rommel of veel spullen…oke, veel spullen dan. Ik kan moeilijk dingen weggooien. Zelfs als het stuk is, bedenk ik een manier om het te hergebruiken of te repareren. Dus beland het in een kast of in een doos op zolder. Zo ook met talloze projecten. Van knutselmateriaal tot meubels van de kringloop die ik ooit wilde opknappen alleen kwam het er weer eens niet van en is de lol er af.

Het idee is altijd leuk, de zoektocht naar de spullen idem, maar de uitwerking…..

Nu na het nieuwe jaar moet ik altijd alles in huis weer veranderen en opruimen. De lente komt er aan en het huis moet schoon en netjes zijn. Winkels zoals Blokker en Action spelen hier handig op in, de plastic opbergers zijn weer in de aanbieding! Maar je wilt niet altijd alles in dozen opbergen. Want als je mijn vorige blog (Marie Kondo) hebt gelezen weet je dat opbergen niet opruimen is maar verschuiven van het probleem. En ben je net zo slecht in opruimen als ik, dan help ik je hier een handje.

Ik ging op Pinterest opzoek naar mooie oplossingen die budgetproof zijn en een enkele DIY! lees je mee…

De keuken.

Ik ben echt een verzamelaar en heb ik overal hoopjes met spullen. Achter de kastdeuren kan ik veel spul mooi kwijt, maar echt praktisch is het niet altijd. In de keuken heb ik geen bovenkastjes en moet het doen met 3 grote laden en 6 kleine lades. En daar past veel in maar lang niet alles. Dus kies ik er voor om alles mooi uit te stallen, want wie verzameld is trots….meestal dan. Mooi servies mag gezien worden. Dus zet het mooi uitgestald op een plank of open kast. Mooie schalen stapel ik op en zet ik in de vensterbank.

Ik gebruik glazen weckpotten voor de cruesli, scheelt weer plek in de kast en ziet er gaaf uit op de plank. Mooie bestek krijgt ook een ereplekje. Denk aan een messenmagneet, een houten pot gevuld met pollepels of je mooiste bestek uitgestald in een vaas.

Heb je veel flesjes en potjes die je gebruikt als ingrediënten voor het koken. Verzamel deze op een plek. Zet ze op een mooi dienblad of in een bak. Clusteren werkt!

De trap

is ook zo’n probleemgeval. Regelmatig leg ik spullen op de trap die mee naar boven moeten. Maar niemand die bedenkt wanneer hij naar boven gaat laat ik het meenemen. En dus ligt het een week klaar tot ik het maar weer opruim. Wat dacht je van deze gave industriële metalen bakjes. Zet er een cijfer op, naam of letter van degene van wie het bakje is! Mooie manden in dezelfde ton sur ton kleuren bij elkaar zijn handige opbergers! Ook voor wanten en sjaals die verspreid door de hal liggen.

Kasten.

Kasten ruim je het beste op door alles eruit te trekken en te verdelen. Leg spullen waar ze horen. Gooi wat stuk is weg, check op datum, en wat je niet gebruikt kan ook weg. Wat overblijft ruim je op in doorzichtige dozen. Of open dozen met daarom gelabeld wat er in zit. Want dan zie je namelijk wat je hebt. Wanneer je voor open kasten gaat, of zoals ik met gaas, dan moet je wel zorgen dat het opgeruimd blijft!

Boodschappenlijstjes,kindertekeningen of knutsels

Je koestert ze maar wilt ze niet altijd in het zicht of her en der ophangen. Op pinterest zag ik dit idee al vaker. Gewoon een gordijn ophang systeem aan de muur. knijpertjes eraan en je kunt de verzameling afwisselen wanneer je wilt.

Een ander idee is om al die mooie kunstwerken vastteleggen op Camera en ze in een plakboek te verzamelen. Maar nog leuker, las ik op Famme.nl, verzamel al die kiekjes in een grote lijst. Zo vormt alles bij elkaar een mooi kunstwerk.

Of hang de mooiste tekeningen op een magneetmuur. Laat zien dat je trots bent om vervolgens te wisselen van werkjes als er iets nieuws binnenkomt. Ook handig voor brieven van school of kaartjes.En een mooie magneetmuur maak je door bijv magneetverf van Magpaint te gebruiken. Een paar laagjes en wat sterke magneten is all you need. Check hier.

Een andere optie is krijtverf.

Kattebelletjes , boodschappenlijstjes die schrijf je op je krijtmuur. Zo kan iedereen op de muur noteren wat gehaald moet worden. Ga je boodschappen doen? Maak een foto met je mobiel!

Hoe heerlijk voelt het als je alles hebt opgeruimd?! Ik moet mezelf er soms ook toe zetten. Maar voor een mooie foto wil ik best een rondje opruimen. Daarna ben ik blij met het resultaat en buiten dat ons huis er weer heerlijk rustig uitziet, voel ik me ook rustig van binnen. Ik wordt namelijk ook rustig in mijn hoofd. Net of ik mijn gedachtes heb opgeruimd. Ik zeg doen dus….dat opruimen. Ondanks dat het energie kost krijg je er ook weer energie voor terug.

Een van de dingen die mij altijd helpen met het opruimen is een doel stellen. Zo is het verkopen van mijn spullen op marktplaats een handige stok achter de deur, wanneer ik iets nieuws wil hebben. Mijn doel is dan namelijk, dat ik genoeg verdien om het nieuwe item te kunnen kopen. En dus ruimt dat ook lekker op!

Mocht je nog wat handvatten nodig hebben? Klik, nog even op bovenstaande lijstjes 😉

En wil je rigoreuzer te werk….lees dan mijn vorige blog nog even.

Geef een reactie

Translate »
%d bloggers liken dit: