Een tijdje geleden werd ik benaderd door meubelpootjes of ik het leuk vond om hun hairpin legs te gebruiken in huis. In mijn hoofd had ik meteen een aantal ideeën. Ik wilde iets met underlayment of OSB plaat. Ik dacht aan de eethoek en hoe leuk het is om daar weer even wat verandering toe te brengen.  Echter had ik me bedacht en wilde ik in de ‘rommel’ kamer weer een bureau maken dat over de lengte van de nieuwe dakkapel zou vallen.
Maar omdat je met deze DIY alle kanten op kunt, wil ik jullie te laten zien dat deze tafel overal leuk staat! Heb ik hem voor jullie zowel als bureau als eettafel op de foto gezet.

Maar eerst:

Hoe maak je deze tafel? Dat is hartstikke simpel. We beginnen met 4 mooie witte pootjes van meubelpootjes.nl
En verder:

– OSB plaat (karwei 60/200)
– 16 stks (2 zakjes )moeren + schroeven (karwei)
– Boormachine voor de gaatjes
– ik heb als extra versteviging ook nog twee latjes gebruikt
– Houtlijm

862ce708-402f-4ff3-955f-3c5d2364f7fa.jpg

Allereerst ga je natuurlijk de plank op maat zagen. De lengte mag eigenlijk niet langer zijn dan 180 ivm doorzakken. Daarvoor heb ik dus ter versteviging de latjes gebruikt. Zie laatste stap.

c05b0d18-1d6d-426e-9fc5-0ce5393153fdStap 2  Het bevestigen van de pootjes. Hiervoor heb ik de pootjes uitgemeten op de plank. Omdat de pootjes iets naar buiten staan heb ik het bevestigingsplaatje 4 cm naar binnen geplaatst.

Stap 3.  Een eerste gat boren. En in mijn geval alles nog een keer checken. Moertje erdoor en kijken of het nog klopt. Nu kunnen alle andere gaten geboord worden.

Ik heb ervoor gekozen om de moertjes te laten zien. Moertjes zijn wel essentieel want de poten onder de tafel schroeven, is niet stevig genoeg. Het geeft een beetje industrieel idee, waneer je laat zien hoe het bevestigd is….. daar hou ik van.

Stap 4.
Nu de moertjes goed aangedraaid zijn, is het tijd om de latjes uit te meten en vast te lijmen. Door de lengte van de tafel neigt de plank door te zakken. Dit kan je verhelpen door versteviging aan te brengen.

Stap 5.
Tafel plaatsen en stylen. Ik vind hem te gek geworden. Lekker rauw en weer wat anders dan bij anderen.
Een simpele DIY die ook nog eens goedkoper is dan een nieuwe tafel en waarvan je met trots kunt zeggen, zelf gemaakt!

Ik hoop dat je geïnspireerd bent en ook aan de slag durft te gaan. Laat je het me weten of het is gelukt?

XOXO

THE HOME REBEL