Toilet make over

Het kleinste kamertje in het huis, daar was niks mis mee. Toen we in ons huis gingen wonen hebben we dit gerenoveerd met zwart witte tegels. Gewoon netjes. Maar naarmate de kriebels toenemen om te veranderen komen ook de kriebels om weer wat te verbouwen. Het begon met een nieuw toilet, zwart….want out of the box denken vind ik fijn. Het hoeft allemaal niet zo saai. Waar we eerst keuzes maakte vanuit veilig opzicht mag het vandaag de dag wat extremer en zo geschieden. Pinterest borden vol toilet inspiratie, vtwonen was er niks bij. Van marrakech vibe tot beton look wc

Het idee was om iets met groene bejmat te doen, dus kocht ik een paar jaar geleden 3 dozen groene tegeltjes, bejmat Bert Foncee bij designtegels. Maar eraan beginnen was een ding.

Toen vanBeton mij benaderde om een DIY te maken met hun betonstuc, wist ik eigenlijk gelijk dat ik het toilet wilde doen. Dus was het ook aan mij om het uit te voeren. Mijn eigen project zonder hulp van de man.

En omdat mijn inbox elke keer vol zit met vragen, hoe ik het toilet heb gedaan hierbij een stappenplan.

En ja, ik heb alles over de bestaande tegels gedaan. Behalve dan de vloer. Die moest ik wel uithakken omdat de bejmat vrij dik zijn.

Maar lets start with the walls:

1.Om te beginnen heb ik alle tegels ontvet . De voegen zijn opgevuld met Ardex R1c.

2.Nadat dit gedroogd was, heb ik alles geschuurd. Om het zo vlak mogelijk te krijgen.

Daarna alles weer ontvet. En de primer (vanBeton) erop gerolt en 12 uur laten drogen

3.De eerste laag kan erop! Wat spannend!

De betonstuc is kant-en-klaar en kan dus zo op de muur gespateld worden. Heel fijn want het heeft meteen de juiste dikte.

Een dun laagje met een spaan of spackmes smeer je uit. Het hoeft maar korreldikte.

4.Na 2 uur kan de volgende laag er al overheen. Maar ik heb de eerste laag wat langer laten drogen en vervolgens licht opgeschuurd met de schuurmachine.

5.Jeetje wat is dit een super leuk en makkelijk klusje! De tweede laag is dan ook een feest en je ziet gelijk resultaat.

Ook deze heb ik weer licht opgeschuurd.

6.Als laatste breng je de PU coating aan. Deze bestaat uit twee componenten die je moet mengen.

Ik ben super blij met het resultaat. Mocht je nou ook aan de slag gaan dan staat hier nog een uitgebreide handleiding.

Ik koos voor de kleur sand

Helemaal leuk als je dit project zelf ook gaat doen en het resultaat met me deelt via insta ❤️

Deel 2 van dit blog zal over de vloer gaan. deze bemat zijn van designtegels in de kleur Vert Gris. je vind ze hier Wordt vervolgd dus ❤️