keuken van ikea

Toen we ons huis vorig jaar gingen verbouwen wisten we het zeker. Er moet weer een kookeiland komen. Maar dit keer alleen eiland. En alles moet erin passen!

keuken van ikea

De wensen voor onze zwarte keuken van IKEA

Alles moet erin, werd wel heel letterlijk. Want zelfs ons afzuiging moest in het eiland en zeker niet erboven. Dat was nog wel een zoektocht. We wilde namelijk niet teveel ruimte verlies door een afzuigsysteem wat onder de kast kwam. We kwamen uit bij een Bora. Geen dag spijt gehad! Wat een top apparaat.

Wel was ik wat huiverig over koken op inductie….maar ook dat is top. Ik merk het niet eens. Binnen 2 minuten kookt je water, de afzuiging is automatisch en na gebruik makkelijk te reinigen, de plaat is zo schoon. Dikke vette aanrader dus.

Keuken apparatuur in de keuken van IKEA

Ons magnetron is een combi-stoom-oven. Sja, als je dan kan kiezen dan maar alles in één. Helaas gebruik ik de stoomfunctie nog te weinig. Dit is wel iets wat ik wil gaan doen. Dus tips zijn welkom.

Natuurlijk zit er een vaatwasser in en werd de kokend water kraan van Selsiuz weer terug geplaatst in deze keuken. Ook dit apparaat is een toppertje. Ik kan eigenlijk niet zonder. Kokend water in een handomdraai….ik ben er gewoon een beetje lui van geworden. Of eigenlijk is het gewoon heel praktisch! En daar hou ik van, lees hier mijn blog over deze kraan

En dan waar ik over plat gemaild wordt…everybody want to know. De keuken zelf.

Ons keuken is eigenlijk een keuken van IKEA! Beetje gepimpt met andere apparatuur, handgrepen, wasbak, de prachtige Marokkaanse zelliges van designtegels. En extra luxe in elke lade zit een lampje.

Maar de basis is een keuken van IKEA. De frontjes zijn kungsbacka. Het blad is ekbacken. Kleur antraciet , eigenlijk mat zwart. De keukengreepjes zijn van alie hier in de kleur van de kraan, koper.

De linker rij kasten zijn de diepe kasten van 60 cm. Hierin zit de vaatwasser, de gootsteen, de combi-stoom-oven en de bora.

De rechter kasten zijn ondiep, 40 cm. Hierin vind je de besteklades, kopjes, borden, schalen, kookboeken enz. Voor ons idg genoeg opbergruimte voor ons spullen.

60-60-80-40 neeeeee, niet de ideale maten van marlyn Monroe. Maar dit zijn de breedtes van de kasten. In totaal is ons keuken dus 240 lang.

Het enige wat niet in het eiland paste was een koelkast. Aangezien ik al sinds ons samenwonen zeur om een Amerikaanse koelkast was het nu tijd om deze wens uit te laten komen. In mat zwart offcourse! Omdat we met een beperkte ruimte zaten, moesten ook hier concessies gedaan worden.

Must was de kleur en de afmeting. En deze is bijna perfect. Want helaas heeft hij geen ijsblokjes systeem en het koudwater systeem (waardoor je een glas water aan de voorkant kan tappen) is niet aangesloten op de waterleiding. Dit vul je zelf bij. Maar hey, dat mag de pret van lekker veel ruimte in de koelkast niet drukken. En ik heb wat ik altijd al wilde, een mooie Amerikaanse koelkast met twee deuren.

Mocht hij het ooit begeven dat gaan we wel voor een variant die aangesloten is en met ijsblokjes. En dan laten we hem gewoon wrappen. Misschien als ik dat eerder had geweten….😉
Zo…hopelijk heb ik nu een heleboel van jullie vragen beantwoord. Zo niet….voel je vrij om je vraag te stellen 💋

XOXO

The Home Rebel

Nog zin om verder te lezen? Bekijk dan een van mijn andere blogs