lampionnen

Een design lamp voor een budget prijs maken kan goed. Omdat te bewijzen ben ik zelf aan de slag gegaan. De rijstpapier lampen of lampionnen als eyecatcher in ons interieur. Gaaf in een less-is-more of wabi -sabi interieur. Heb je een loos hoekje of kan je wel een lichtje gebruiken in die ene donkere hoek. Maak dan deze mooie design lamp voor nog geen €25

Ik zag deze Mabel pendant lamp bij Casa Gitane: een imposant ontwerp met een hoogte van 150 centimeter. De lamp is geïnspireerd op een Japans design en ik wist zeker dat ik deze zelf ook kon maken!

Design Lamp voor budget prijs

k heb geprobeerd het design zo goed mogelijk na te bootsen door verschillende lampionnen te gebruiken.

Het hoeft natuurlijk geen een-op-een kopie te worden van het origineel: laat je creativiteit de vrije loop en maak een een lamp die past bij jou! Heb je een hoog plafond? Dan maak je de lamp langer door meer lampionnen te gebruiken. Let op, gebruik er minstens 5 voor een mooier effect!

Budget

Grote bollen, kleinere, druppelvormig, langwerpig en zelfs UFO vorming. Varieer lekker en kijk wat jij het mooiste vindt. Via Google vind je de meest recente verkopers. Nu de zomer begint zul je ze ook weer tegenkomen bij de tuincentra.

Je kunt uiteraard ook een lamp maken van alleen bolvormige lampionnen. Let op! Er kan enigszins kleurverschil in de lampionnen zitten.

Wat heb je nodig voor deze DIY

⁃ Lampionnen van rijstpapier in verschillende vormen en maten (met metalen spanner);

⁃ Pendant snoer;

⁃ LED lampje (liefst dimbaar)

⁃ Plakband of dun ijzerdraad

Shoppen?

Linkje

Hoe ga je te werk?

Pak de lampionnen bij elkaar. Bekijk welke vormen je wilt gebruiken. De lampion trek je voorzichtig uit. De ijzeren spanner moet in de lampion gezet worden.

Begin en eindig met een kleine lampion

De grootste bol gebruik je in het midden om de lamp vorm te geven. Tussenin hang je een afwijkende vorm voor het beste effect!

De lampionnen maak je via de metalen spanners aan elkaar vast dm plakband of ijzerdraad

Wanneer alle lampionnen goed aan elkaar bevestigd zijn, hang je een snoer met fitting en lamp er in. Ik liet hem in de middelste lampion hangen waardoor het licht wat beter verspreid.

Een van mijn lampionnen (yaya) had al een ijzer houdertje voor een lamp. Deze heb ik gebruikt voor de lamp. Maar je kunt de fitting/lamp er ook in klemmen dm een ijzerdraadje (er zit vaak al een klein haakje aan de spanner)

Kies altijd voor een LED lamp ivm te warm worden en brandgevaar. Ik heb er zelf een dimbare led in van Philips hue link. Zo kan je zelf de warmte en intensiteit bepalen voor een subtiele sfeermaker!

Succes en zie of hoor graag hoe het geworden is. Ben je nog niet uitgelezen lees dan verder op een van andere The Home Rebel Blog

XOXO Shannah – The Home Rebel