Brabantia, wie kent het niet?

Waarschijnlijk zag je het ooit wel eens bij je ouders in huis, van droogmolen tot bewaarblik. En wie weet zag je het ooit al bij je opa en oma, in die oranje retro print(die trouwens helemaal terug is) Brabantia is een oer-Hollands merk wat al 100 jaar bestaat. En is tegenwoordig niet alleen in Nederland te vinden maar wereldwijd.

Dat ze 100 jaar bestaan is niet te zien. Want dit bedrijf gaat zeker wel met zijn tijd mee. Niet voor niks stonden zij op de vtwonen designbeurs. En dan heb ik het vooral over de prullenbakken van brabantia…of eigenlijk de touch-bin ofterwijl de BO!!!

Waaaa… ik was gelijk verliefd op de stylish bak met ranke pootjes. En waar wij vrouwen direct zwijmelen bij iets wat er mooi uit ziet, willen de mannen toch het praktische hebben. Bo is de Perfecte combo ,Brabantia!

de charme van de bak zien jullie ook wel, het lijkt wel een klein kastje. Gevuld met rommel, maar dat is niet te zien ;p

Het gedeelte waar de mannen stiekem wel een beetje gelijk in hebben, is het praktische gedeelte. Is er genoeg ruimte, hoe makkelijk verruil je een zak? Nou? Heel makkelijk!

Dmv het optillen van de deksel kom je makkelijk bij de twee losse compartimenten (losse bakken). De Brabantia Bo kan geleverd worden met 1 binnenbak, 2 of zelfs 3. De grootte is afhankelijk van hoeveel bakken je erin wilt. De losse binnenbakken zijn ook nog eens voorzien van luchtkieren. Deze zorgen er voor dat de zak niet vacuüm zuigt bij het verwisselen. Wat de man dan weer ontdekte…lekkah praktisch!

Ideaal dus voor afval scheiden. Wij kozen voor 2 bakken een voor Plastic en de andere voor restafval, maar dat kun je natuurlijk zelf invullen. Bij ons gaat het oudpapier in een zak in de kast. En gft heeft een minibakje dat op het aanrecht staat om elke dag te legen in de grote bak….lees; anders gaat dat zo stinken.

Afval scheiden wordt hier in huis toch wel een dingetje. De hoeveelheid plastic bij bijvoorbeeld het bereiden van het avondeten is eigenlijk best erg. Alles zit verpakt in plastic ben ik net naar de plastic bak geweest, kan ik weer. Maar nu verzameld deze mooie Bo het voor me! Met een tikje op de deksel, floept Bo open.

Ik ben er echt van overtuigd, dat als we allemaal iets meer recyclen en bewuster omgaan met onze aankopen we ons steentje bijdragen. In kleine schaal natuurlijk! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar waar zijn we mee bezig?

En als ik een beetje kan bijdragen doe ik dat graag, zeker op deze manier. Want we willen toch allemaal de wereld een beetje Bo (Beau/mooier) maken?

Helemaal Fijn is het, waneer ik nu een foto maak van de keuken de bak niet hoeft worden weg gezet. Wat een lelijk ding was dat. Dus hoe fijn dat deze brabantia touch-bin met de naam BO gewoon op de foto mag. Sterker nog, MOET! I love it