Jullie kennen de Billie boekenkasten allemaal wel! En ook de bekende Ikea hacks. Maar kennen jullie deze al? Van boekenkast naar keukenkast , lekker industrieel met “stalendeuren” of de tweede variant….boho kitchenkabinet.Omdat het een try-out was kocht ik op marktplaats een Billie met deurtjes van iemand over. Ik had heel wat ideeën in mijn hoofd en mocht het mislukken dan was het nog low budget. Want eerlijk, wij houden van low-budget en van makkelijk!

De eerste make-over is de industriële variant. Eerst natuurlijk de kast in elkaar zetten. En daarvoor had ik mijn beste hulp ingeschakeld……. kind kan de was doen!

Stap 1 is de kast licht opschuren en afnemen.

Stap 2 is heel simpel. Verven, en wel met zwarte krijtverf! Geeft een mooi mat effect. Hoe simpel is deze DIY? Want deze kast heeft het effect alsof het stalen deurtjes zijn?

De twijfel sloeg wel even toe om deze kast een tweede make-over te geven. Want was hij zo al niet perfect?

Ik zal even uitleggen waarom ik toch nog een make over deed. Hoe mooi ik het stalen-deuren-effect ook vind, je kijkt de kast in. Dat betekend dat je altijd alles netjes moet neerzetten. Anders oogt het geheel rommelig. Heb je prachtig servies wat je graag showt dan is dat natuurlijk geen probleem. En ja, ik heb ook mooi servies wat ik wil showen maar door het gebrek aan keuken kastjes, ook veel! Dus gaan we optie twee toepassen. De boho-look

Jullie denken natuurlijk dat de boho look meer bij mij past. Maar niks is minder waar. Ik hou namelijk van het combineren van stijlen. Dat geeft je interieur namelijk net die eigen touch.

Bij flexa bestelde ik ‘mooi makkelijk meubel’ verf in de kleur salie. Eens testen of deze verf inderdaad doet wat het beloofd. Namelijk niet schuren, goed dekkend makkelijk en snel. Met een sterke laklaag die tegen een stootje kan. Aan de slag!

Ik wilde iets van meubelplaat in de deur verwerken of jute achter het kozijn spannen. Maar ik vond een behang wat lijkt op jute. Even op maat knippen en op het raam plakken. Ik ga het nog goed bevestigen en denk erover om ook een latje in het midden toe te voegen. Maar misschien kies ik toch weer voor optie een en nu kan  het er nog af!

Nu De kast is geschilderd met flexa mooi en makkelijk, moet ik toegeven dat het inderdaad doet wat het beloofd! In een laf pakkend over het zwart en meteen tweede laag strak in de lak. De kast staat nu al een tijdje de verf vertoond geen krassen en blijft mooi zitten. Dus flexa doet inderdaad wat het beloofd! Aanrader dus!

Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties! Gaat je voorkeur uit naar één van de kasten? Of ga je het zelf ook uitproberen? Laat het me weten, vind ik namelijk super leuk!

XOXO

Shannah