Rare tijden leven we toch in. Al weken zitten we binnen en komen we alleen buiten om even een boodschap te halen. De rest van de tijd bevinden we ons achter het raam en turen we naar de stille straten. Bizar. Hoe fijn als je dan door mooie raambekleding kunt kijken

Het mooie aan deze tijd is dat we eindelijk tijd hebben voor die klusjes in huis waar we nooit aan toe kwamen. Maar ook hebben we nu eindelijk tijd om die ene lang gekoesterde woonwens uit te laten komen. Zo zochten wij al een tijd naar mooie bekleding voor de ramen. Het liefst een shutter.

Raambekleding veneta

Bij ons was dat dus de raambekleding…..

Al tijden stoorde ik me aan ons raambekleding in de woonkamer. Beneden waren de witte shutters lelijk geworden en boven was het eigenlijk een allergaartje, omdat we niet wilde boren in onze nieuwe dakkapel en de pas gestucte muren hingen daar wat simpele gordijnen.

Eindelijk werd de knoop doorgehakt en kwam de man van veneta! Jullie zagen hem al voorbij komen in mijn stories….hoe luxe dat ze bij je thuis komen om alle raambekleding in te meten?! Ik liet jullie al even meedenken over de kleur en eindelijk kan ik jullie het resultaat laten zien! Black it is!!!!!

Na het inmeten van de raambekleding werd alles nog een keer goed doorgenomen en besteld. Via de mail werd ik op de hoogte gehouden van het proces. En daar….was dan eindelijk de raamdecoratie !

Bij het eerste raam was het even goed kijken en zoeken hoe alles moest. Wat hoort waar, inmeten, boren enz. Maar daarna verliep de rest super vlot en was het zo gedaan. In een middag hebben we de klus geklaard. Wij hebben nu voor alle ramen dezelfde lamellen hangen. Het voelt nu eigenlijk een beetje als een grote mensen huis!

Raambekleding keuken

We hebben gekozen voor mat zwarte lamellen met houtnerf, met ladderband en extra breed. Ik zal hier de link plaatsen!

Na een lange zoektocht voor raamdecoratie moest er toch een consessies gedaan worden. Wij hebben niet genoeg ruimte boven het raam om de bevestiging van de lamellen op te hangen en dat wanneer je hem helemaal optrekt je het raam nog naar binnen kan openen. Dus besloten dat we het raam alleen gaan kiepen. Wanneer het raam wel open moet klik je het systeem eenvoudig los. Het is licht, dus je tilt het er zo van af. Ideaal? Nee, niet als je de ramen wagenwijd open wilt zetten. Maar in dit geval vonden wij de oplossing mooier en goed genoeg. Soms is het niet anders. Maar bij veneta hebben ze daar nog wel andere raamdecoratie voor.

Raambekleding kinderkamer