Rare tijden leven we toch in. Al weken zitten we binnen en komen we alleen buiten om even een boodschap te halen. De rest van de tijd bevinden we ons achter het raam en turen we naar de stille straten. Bizar.

Het mooie aan deze tijd is dat we eindelijk tijd hebben voor die klusjes in huis waar we nooit aan toe kwamen. Maar ook hebben we nu eindelijk tijd om die ene lang gekoesterde woonwens uit te laten komen.

Bij ons was dat de raambekleding…..

Al tijden stoorde ik me aan ons raambekleding. Beneden waren de shutters lelijk geworden en boven was het eigenlijk een allergaartje, omdat we niet wilde boren in onze nieuwe dakkapel en de pas gestucte muren.

Eindelijk werd de knoop doorgehakt en kwam de man van veneta! Jullie zagen hem al voorbij komen in mijn stories….hoe luxe dat ze bij je thuis komen om alles in te meten?! Ik liet jullie al even meedenken over de kleur en eindelijk kan ik jullie het resultaat laten zien! Black it is!!!!!

Na het inmeten werd alles doorgenomen en besteld. Via de mail werd ik op de hoogte gehouden van het proces. En daar….was dan eindelijk de raambekleding!

Ik kon niet wachten! Afgelopen zondag hebben we alles opgehangen!

Bij het eerste raam was het even goed kijken en zoeken hoe alles moest. Wat hoort waar, inmeten, boren enz. Maar daarna verliep de rest super vlot en was het zo gedaan. In een middag hebben we de klus geklaard. Wij hebben nu voor alle ramen hetzelfde hangen. Het voelt nu eigenlijk een beetje als een grote mensen huis!

We hebben gekozen voor mat zwarte lamellen met houtnerf, met ladderband en extra breed. Ik zal hier de link plaatsen!

Na een lange zoektocht voor raamdecoratie moest er toch een consessies gedaan worden. Wij hebben niet genoeg ruimte boven het raam om de bevestiging van de lamellen op te hangen en dat wanneer je hem helemaal optrekt je het raam nog naar binnen kan openen. Dus besloten dat we het raam alleen gaan kiepen. Wanneer het raam wel open moet klik je het systeem eenvoudig los. Het is licht, dus je tilt het er zo van af. Ideaal? Nee, niet als je de ramen wagenwijd open wilt zetten. Maar in dit geval vonden wij de oplossing mooier en goed genoeg. Soms is het niet anders. Maar bij veneta hebben ze daar nog wel andere raamdecoratie voor.

Omdat we gaan uitbouwen, hebben we achter nog geen nieuwe bekleding laten maken. Dit komt na dat alles klaar is….. en uiteraard bestel ik dat weer bij veneta! Wat dat gaat worden? Zie je vast nog wel!