Ken je dat gevoel, het gevoel van zon op je hoofd en wapperende haren? Het gevoel van vrijheid maar ook dat je moet bewegen op de deuntjes die klinken op de achtergrond. Het gevoel alsof je op een festival bent maar dan wel met een relaxed state of mind. Dat gevoel krijg ik ook als ik een Crosley radio zie

Op zolder had ik helemaal achter in een hok nog een stapel platen liggen. Ooit van mijn broer geërft en ik wist dat ze bijzonder waren. Niet alleen omdat het zijn nalatenschap is maar ook omdat het house versies zijn die je niet zo even koopt. Ze komen nog uit de tijd dat house en techno ondergronds werd gedraaid. Ik kon ze nooit beluisteren omdat ik daar geen speler voor had. Maar nu mogen ze uit het stof en kan ik eindelijk eens kijken wat voor juweeltjes het zijn.

Uit alle keus van Crosley besloot ik toch voor het koffer model, de portofolio, te kiezen. Deze is namelijk makkelijk even op te bergen of mee te nemen. Ik had al veel plekjes bedacht waar ik hem wilde neerzetten. Maar eerlijk, dit retro modelletje staat overal!

De Crosley portofolio is makkelijk te verplaatsen. Koffer dicht en je plugt de steker zo ergens anders in! Op de kast naast de tv, lekker oldskool begon het avontuur. Met een paar kussens op de grond lekker plaatjes draaien. Ik denk dat ik meteen een nieuw doel heb bij de kringloop. Opzoek naar platen die ik vervolgens kan beluisteren op mijn Crosley.

Ik denk meteen aan Madonna of Bob Marley. Maar ook nieuwe lp’s van Amy Winehouse of Adèle.

Omdat ik nogal van het veranderen ben vond ik eigenlijk dat de Crosley op nog wel meer plekjes kon worden neergezet. Dus verhuisde hij mee naar de slaapkamer. Chill op zondag ochtend, plaatjes luisteren. Zo kwam hij op de kast naast ons bed te staan. De platen kregen een plekje naast de speler…..super chill natuurlijk!

Weet je wat nou zo leuk is van een platenspeler? Je krijgt er ook nog een soort ZEN gevoel bij. Geen snelle gadget of met je afstandsbediening of telefoon door je muziekliefhebbers scrollen. Maar handmatig het pinnetje op een plaat zetten. Je plaat omdraaien als hij afgespeeld is, het instellen van de snelheid en volume zodat je de juiste vibe te pakken hebt. Eigenlijk heel erg ZEN….and thats what I love about it!

De platen worden nu regelmatig gedraaid en met een feestje wil iedereen wel even een plaatje wisselen om dat retro gevoel ook te ervaren. En wat nog het leukste is, de platen die ik heb zijn heerlijke oude techno en house platen. Dus de festival vibe is ON.  En ja, we moeten nog even wachten tot het seizoen van festivals weer begint maar ik begin gewoon alvast…..