Solis Grind Koffiemachine, koffie

Koffie drinken als een barista,

Dat is wat we allemaal graag doen. Maar welk koffiezetapparaat kies je dan? Want soms zie je door de bomen het bos niet meer. Een nieuw koffiezetapparaat kiezen is in de tijd van lockdowns dan ook geen overbodige luxe. Thuiswerken en veel thuis zitten, dan wil je gewoon  een lekkere koffie of het gevoel hebben dat je er eentje drinkt . En dan het liefst gezet door een `Barista’. Oké eerlijk, het vergt wel even wat tijd en je moet je wel verdiepen in het zetten van koffie. Maar wij hebben er een leuke hobby bij, die ik iedereen kan aanraden.

Elke keer als ons koffiezetapparaat of eigenlijk espresso machine op instagram voorbij komt, stromen de vragen mijn inbox in. De Solis…..is een parel in de keuken. En doet niet onder voor zijn dure een ingewikkelde Italiaanse broeders. ik probeer een aantal vragen te beantwoorden in dit blog. 

Solis Grind koffiemachine

De Solis…..is smaller dan zijn oudere broer. En heeft een hele fijne update gehad als het gaat om het stoompijpje. Die vond ik namelijk bij de vorige versie echt ruk. Wij hadden dan ook een losse melkopschuimer ernaast staan. Ik dacht eerst dat het aan mij lag. Na heel veel filmpjes op YouTube kijken hoe ik melk moest opschuiven had ik de hoop opgegeven. Tot ik melk opschuimde met de Solis Grind…..

 

Solis Grind Koffiemachine, koffie

 

Beetje schuin houden, voelen hoe warm de melk is en goed luisteren naar het sissen van de stoom. Klinkt makkelijk….maar kijk even hier voor een instructie filmpje.

Ik zwijg nog even over de hartjes die de baristas met gemak in de latte maken, dat is nog even oefenen namelijk. En wie mij al langer volgt op instagram kan lekker meelachen want elk kunstwerk krijgt gewoon een andere naam. Denk aan het “ flying tiger logo” de “kale kerstboom”  en de “uterus”…. Ja de laatste klinkt gek. Maar een hartje wil gewoon nog niet zo lukken.

Ach uiteindelijk gaat het om de smaak. En die is goed, maar die is niet vanzelfsprekend! Het ligt aan je boon, de maling, de druk en aan de liefde die je erin stopt! Het is dus niet zo dat je met een druk op de knop heerlijke koffie hebt. Wat ik al zei, het moet je nieuwe hobby worden. Veel proeven tot je de juiste boon hebt en instellen van druk en maling hangen allemaal samen. Ik krijg regelmatig de vraag of het apparaat bevalt?! Ik kan volmondig ja zeggen en heb niet voor niks een tweede keer gekozen voor Solis.

Half automaat koffiemachine

In het begin moest ook wij wennen aan een half automaat (zo noem je dit model) Het leek veel te veel werk. Van Nespresso (cupje erin, druk op de knop) naar malen, stampen en zetten. Maar heel eerlijk wij draaien ons hand er echt niet meer voor om. Het is zo gedaan! Wel raad ik je aan om misschien een Barista cursus te volgen (of online je verdiepen). Alleen maar leuk! En geloof me, dan ga je echt genieten van je koffie, van het zetten, van de beleving en het voorschotelen van een heerlijk kopje koffie voor je gasten! 

Bekijk hier alle Solis modellen op Bol

 

Mocht je nog vragen hebben, let me know xxx