g16 creme

Oké. Dit is eens een hele ander post dan jullie van mij gewend zijn. En eigenlijk is hij ook best persoonlijk. Al m’n hele leven lijd ik aan een huidaandoening. #ichthyosis.

Ik noem het altijd een fout in m’n dna. Als je ichtyosis zou googlen schrik je je dood. Ik heb de versie die het minst erg is maar wel het ergst in z’n soort. Mijn huid kan niet normaal vervellen en is altijd MEGA droog. Ken je die plaatjes van een uitgedroogde woestijn. Met al die gebarsten stukken? Zo zien mijn benen eruit. Als kind ben ik daarmee echt gepest. Als jong volwassenen schaamde ik me altijd. Ik durfde niet naar zwemfeestjes of met een groep mensen naar het strand. En ik heb heel lang m’n handen verstopt, bang dat mensen er wat van zouden zeggen. Een opmerking als; joh probeer eens nivea of vaseline hoorde ik dagelijks. Niet wetende dat er niks aan te doen was.

Het belemmerde me dagelijkse leven en soms doet dat het nog. Korte jurkjes/broeken of leuke rokjes zie je mij bijna nooit dragen. En met een hele hete zomerse dag is dat soms heel pittig. Heb ik het lef om het wel te doen, dan weet ik niet hoe snel ik naar huis moet om wat anders aan te trekken. 1 blik kan ik nog wel aan, maar bij 3 zakt het zelfvertrouwen diep onder NAP en wil ik naar huis. Inmiddels kan ik het een beetje accepteren. Het zal nooit over gaan, het hoort bij mij.

Maar de zoektocht naar iets wat wel helpt blijft doorgaan. Van medicijnen, crèmes, naar acupunctuur, zoutbaden (die trouwens mega pijnlijk zijn) lichttherapie en scrubsessies in Hammams ben ik via instagram ( place of all places) terecht gekomen bij @g16_skin_repair.

Oké nu denk je 👉🏼reclame praatje. Maar daar is dit te persoonlijk voor. Ik krijg hier niks voor betaald behalve dat ik het mocht uitproberen. Na twee weken intensief smeren ziet mijn huid er zoveel beter uit! Het voelt zacht en de schilfertjes zijn veel minder tot bijna weg! En dat is een wonder in deze tijd van het jaar. (Verwarming, weinig zon)

Is het weg? Nee, Want dat zal het nooit gaan. Maar ik durf nu wel een T-shirt te dragen en misschien met kerst wel een kortere jurk. Waarom ik dit vertel? Omdat; Misschien wel iemand van mijn volgers met hetzelfde probleem zit. Of lijdt je aan #keratosis #psoriasis een mega droge huid of acne? Deze crème heeft mij geholpen. En ik hoop, al is het maar 1 iemand, te bereiken om dit te vertellen.

Ik durf hier niet te laten zien hoe m’n huid er echt uitziet. Daarvoor ligt dit onderwerp te gevoelig. Maar als iets doet wat het zegt, dan vind ik dat je dat moet vertellen. En wie weet durf ik het ooit aan om het wel te laten zien. Respect als je dit helemaal hebt gelezen. En nu over tot de order van de dag! 🤪😘