trends voor 2024

Een regenachtig weekend, kerstboom opgezet en daarna heerlijk onder een dekentje op de bank eens gaan nadenken over wat de trends voor 2024 kunnen gaan zijn. Ik heb hieronder geprobeerd 10 trends voor 2024 uit te werken, ben benieuwd in welke trends jullie je kunnen vinden, wat je te gek of juist verschrikkelijk vindt. Wat dat is het leuke van interieur design‚Ķ voor ieder wat wils ūüėČ en natuurlijk met een kleine eigen twist.

1. Organische vormen: zachtheid en ronde contouren

Bank bean

In 2024 zal je op interieurgebied nog veel organische vormen zien. Zachte materialen en ronde contouren, zoals gezien bij alle grote interieurwinkels.

Mijn favorieten van dit moment komen bij Casashops vandaan:¬† de ‘Bank Bean‘ en ‘Stoel Mike‘, deze zijn perfect voor het cre√ęren van een warme en uitnodigende sfeer.¬†

Deze items zijn rond, speels en voorzien van een zachte stof in lichte kleur.

Soortgelijke items vinden we terug bij Accessoire Loods, Westwing, Loods5, Fleux, Goossens en Kwantum. Deze trend benadrukt comfort en benadert design vanuit een natuurlijk perspectief, waarbij zowel functionaliteit als esthetiek centraal staan.

2. Chique accessoires in chroom

Chrome accessoires zijn hot, en ik verwacht het veel terug te zien in de trends voor 2024! En makkelijk toe te voegen aan elke stijl. We blijven gouden accessoires zien, maar deze trend wordt komend jaar toch echt overgenomen door zilver.

Pas ze toe in je huis dmv een mooie zilveren kandelaar tot stijlvolle bijzettafels, vazen, en lampen. Zoals de populaire retro mushroom lamp. Deze items geven net even een edgy look aan elk interieur. Of wat dacht je van een paar mooie zilveren mokjes (bekijk hier) een mooi dienblad in je keuken of op tafel zoals deze van Riviera Maison (bekijk hier). Deze items brengen een elegant en modern feel. Ze weerspiegelen licht en voegen een luxe touch toe aan elke ruimte.

Kunstzinnige invloeden zullen een grotere rol kunnen gaan spelen in de interieurtrends van 2024.  Maar dan moet je wel durven. De bekende  gallery walls zullen nog prominenter aanwezig zijn. alleen nu mag je best wat meer out of the box denken. Denk aan meerdere unieke posters, aangevuld met een persoonlijke touch. Denk aan  foto’s of een werkje van je kind of een bonnetje van dat ene geweldige restaurant.

Van meubels tot accessoires met een artistieke uitstraling, deze trend moedigt individuele expressie aan. Het is een manier om uw persoonlijkheid en voorkeuren te weerspiegelen in uw woonruimte en is echt voor de durfals op interieurgebied !

4. De jaren 70: een blijvende invloed

De invloed van de jaren 70 blijft prominent aanwezig in de interieur- en design trends voor 2024. Zoek naar authentieke vintage stukken op zolder bij je (groot) ouders, of kijk naar de nieuwe lijn bij HK Living of Zuiver voor unieke, nostalgische items in een nieuw jasje. 

De beste tip die ik je kan geven, speur marktplaats af! Zet zoekopties aan en ga op zoek naar dat ene speciale item. Items waarvan je 10 jaar geleden dacht:‚ÄĚgooi weg die troep.‚ÄĚ kunnen nu verrassend leuk uitpakken in dat saaie hoekje of op die super moderne kast die wel wat spice kan gebruiken. Verras jezelf en anderen met de mogelijkheden die deze trend brengt  in je interieur. Deze trend brengt een speelse, retro vibe in je huis. 

5. Vintage Eclectisch: mix and match 

Een eclectische mix van stijlen, kleuren en texturen zal zeker in de trends voor 2024 populair zijn. Je ziet het nu steeds vaker voorbij komen. Een trend die niet voor iedereen is weggelegd, want het moet wel specifiek in je interieur passen, en niet iedereen houdt van deze stijl.

Vooral Zuid-Europese invloeden zien we op poppen. neem maar eens een kijkje bij Zara Home of op de populaire buitenlandse accounts. Combinaties van salie-groen, wit en lichte houten meubels cre√ęren een Franse vibe die zowel chic als comfortabel is. Zara’s collectie biedt hier uitstekende opties voor, perfect om herinneringen terug te brengen en tegelijkertijd een moderne twist te geven.

6. Minimalistisch comfort

Minimalistisch comfort kan weleens flink doorbreken in de trends voor 2024. Deze stijl is al een paar jaar aanwezig en kenmerkt zich door eenvoudige, strakke lijnen gecombineerd met warme kleuren en natuurlijke materialen zoals hout. Het is perfect voor een rustgevende en comfortabele sfeer in huis.  

7. Glossy color vibes: vrolijk en kleurrijk

Vrolijke en kleurrijke interieur trends voor 2024 zullen zeker ook veel te zien zijn. Zachte tinten gecombineerd met af en toe een opvallende primaire kleur zorgen voor een levendige en energieke sfeer. Deze trend is ideaal voor wie zijn huis een frisse, speelse uitstraling wilt geven. Deze stijl kan trouwens ook buitenshuis ingezet worden, denk aan de 

leuke kussens met speelse prints of een paar items op de  tuintafel. Leuk met lichtjes eromheen in de avond. Deze trend hoeft helemaal niet zo uitbundig toegepast te worden. Met een paar kleine accessoires en in lichte tinten kan deze sfeer prima neergezet worden in een rustig interieur.

8. Donker hout: elegant en klassiek

Donker hout blijft soms lastig om goed in een interieur te verwerken. In het verleden waren het vaak grove meubels die ook ‚Äúzwaar‚ÄĚ voelden in een ruimte. Het maakte de ruimte donker en weemoedig. Dat is volledig verleden tijd. Met meer elegante designs gaan we terug zien in de trends voor 2024. Kijk maar eens naar de keukentrends van nu! houdt de ruimte eromheen licht. Kies voor off white muren.

De collectie van Zara, maar ook bij Casa Gitane, laten zien hoe donker hout een elegante en tijdloze uitstraling kan geven aan elke kamer. Het voegt diepte en rijkdom toe en werkt goed in zowel moderne als traditionele settings.

9. Duurzaamheid: gerecyclede materialen en kringloopvondsten

Duurzame producten en gerecyclede materialen zullen steeds populairder worden in de interieur en design trends voor 2024. Deze trend is niet alleen milieuvriendelijk, maar geeft ook een uniek en persoonlijk karakter aan uw huis. Kringloopwinkels en gerecyclede items bieden eindeloze mogelijkheden voor creatieve en verantwoorde decoratie…denk ook eens aan een uniek stuk in huis zoals een mooie retro fiets

10. Japandi met een twist

Japandi, een mix van Japanse en Scandinavische esthetiek. Het lastige aan deze stijl is dat hij vaak meer richting de organische vormen gaat, of zelfs industri√ęle style aanneemt.

Japandi in Nederland is eigenlijk niet zo goed vertegenwoordigt. Want Japandi is eigenlijk heel sober in sfeer. Japandi = less is more. Sobere kleuren en  natuurlijke materialen. Denk aan bamboe en papier, licht hout. Kleuren zijn natuurlijk en rustig zoals, zwart, bruin, wit.

In de interieur trends voor 2024 zullen we gaan ontdekken of deze trend zich verder ontwikkelt, met haar multifunctionele meubels en slimme ruimte-indeling. Lage meubels, hout en rotan, riet. Maar ook stoffen zoals linnen, katoen en wol. Weinig meubels, altijd met een duidelijke functie of meerdere functies in een. Kleine ruimtes die functioneel ingericht zijn, is het doel.

Deze trends voor 2024 bieden eindeloze mogelijkheden om je huis te transformeren tot een persoonlijke en stijlvolle ruimte. Zoals je misschien wel hebt gelezen liggen sommige stijlen erg dicht bij elkaar. De verschillende stijlen combineren? Natuurlijk!

Pas wel op dat het geen onrustig geheel wordt. Houdt dan rekening met kleurgebruik en houd de omgeving rustig. Maar kijk vooral waar jij blij van wordt, je huis weerspiegelt tenslotte wie jij bent. Op mijn insta zie je regelmatig de verschillende stijlen voorbij komen, neem daar gerust een kijkje als je wilt zien hoe ik ze combineer.

XOXO

The Home Rebel.

The Home Rebel style