Kelly Wearstler

Deze 8 tips voor het inrichten van een ruimte van Kelly Wearstler wil ik toch graag even met jullie delen. Het maakt bij deze tips niet uit of of je nu op het punt staat je eerste appartement te betrekken of klaar bent voor een doe-het-zelf-make-over van je huidige interieur. Lees hieronder de 8 tips (of inspiratie) van mijn favoriete designers Kelly Wearstler voor styling en decoratie-ideeën.

1. Speel met balans en symmetrie.

Als het de eerste keer is dat je een nieuwe ruimte of een nieuw appartement inricht, is een goede manier om te beginnen het plannen van de balans en symmetrie van de kamer: hoe goed het visuele gewicht van de elementen van de kamer wordt verdeeld en herhaald. Kelly’s woonkamer is bijvoorbeeld in balans met een symmetrisch paar vier meter hoge banken. “Maar de balans en symmetrie hoeven niet te betekenen dat alle stukken exact hetzelfde gewicht moeten hebben“, vertelt Kelly.

Ze voegde ook asymmetrie toe aan de woonkamer om visuele interesse en spanning te introduceren: de ene salontafel in de kamer is bijvoorbeeld vierkant, terwijl de andere rechthoekig is. “Ze hebben een andere stem”, volgens Kelly Wearstler. “Tegenpolen trekken elkaar aan.”

2. Denk aan comfort.

Bij het inrichten van je eigen woning kun je voldoende meubels hebben die er cool en sculpturaal uitzien, maar u wilt er ook voor zorgen dat u comfortabele spullen heeft, vooral in de zithoek. “We willen dat het intiem is en een gevoel van plek heeft“, zegt Kelly. Je wilt niet dat je huis aanvoelt als een stijve showroom.

Een meubelwinkelregel die Kelly Wearstler gebruikt om comfort te bereiken: “Als ik ga winkelen, zorg ik er altijd voor dat ik ga proefzitten. Ga ook op verschillende manieren zitten. Maar ongemakkelijke stukken kunnen nog steeds werken. Als ik een echt geweldige stoel in de kamer wil hebben die niet de meest comfortabele is, maar die zoveel aan het ontwerp doet, zorg ik ervoor dat de andere stukken ook echt comfortabel zijn.

3. Differentieer met materialen.

Verschillende materialen… zorgen ervoor dat de kamer interessanter aanvoelt”.  In Kelly’s woonkamer heeft ze allerlei materialen, zowel qua stoffering als qua afwerking, zoals gezwart hout, brons, glas, fluweel, leer en gelakt hout. “Als je twee vloerkleden in een kamer hebt, neem dan vloerkleden met verschillende texturen. “Als de muren hoogglanzend zijn, is je plafond misschien mat.” Door contrast aan te brengen met verschillende materialen en texturen, van sierkussens tot karpetten en gordijnen, zal elke kamer interessant en ontworpen aanvoelen.

Kelly Wearstler

4. Behandel je meubels als beeldhouwwerk.

Kelly Wearstler beschouwt meubels graag als sculptuur. “Het zijn al deze vormen die samenkomen om een ​​verhaal te vertellen en om beweging en magie in de kamer te creëren.” Voor een strandhuisontwerp wilde ze dat al het meubilair eruit zou zien alsof ze het op het strand had gevonden. “Ik vond deze waanzinnige chaise longues, en ze deden me echt aan een schelp denken. … Alles was een beetje bolvormig. Dingen die rond waren. Randen met een stierneus.

Wat het verhaal van je kamer ook is, kies meubels – van bijzettafeltjes tot bedframes – die dat verhaal vertellen via jouw persoonlijke stijl. “Misschien werk je aan een verhaal dat iets kubistischer, hoekiger en scherper is, en ga je mee met dat verhaal. Dat betekent niet dat je alles moet hebben wat die vorm vertelt. Je kunt tegenstrijdigheden hebben. Maar als je begint, is het geweldig om je verhaal te volgen.”

5. Ervaar de kamer.

“Als ik aan een project begin… ga ik graag naar de bouwplaats en ga ik in de ruimte zitten”, legt Kelly Wearstler uit. “Ik kijk naar elke hoogte, noord, zuid, oost en west, en zie: waar komt de zon op? Waar gaat de zon onder? En ik doe hetzelfde in een kamer in een huis. Door de ruimte te ervaren, kun je betere keuzes maken voor functionaliteit. “Ik raad aan om een ​​stoel te nemen en aan alle kanten te gaan zitten”, zegt Kelly. “Een gevoel krijgen van de ruimte. Hoe voelt het? Hoe komt het licht binnen?”

Kelly Wearstler

6. Creëer ruimtes voor gemengd gebruik.

In veel van de woonprojecten hebben we zogenaamde kamers voor gemengd gebruik. Een van Kelly’s klanten had bijvoorbeeld behoefte aan ruimte in haar slaapkamer voor werk en gasten, maar de slaapkamer was erg klein, wat betekende dat er niet veel ruimte was voor extra meubilair.

Dus gebruikte Kelly Wearstler meubelstukken die een dubbele functie konden vervullen: ze voegde een multifunctioneel ligbed toe (een lange bank die als bed kan dienen), die de klant kon gebruiken als bed, als bank om te werken of als logeerbed. Vervolgens plaatste ze een klein bijzettafeltje naast het ligbed, dat diende “als borreltafel als de klant daar zit te werken” of als nachtkastje. Houd bij het ontwerpen van een kleinere ruimte rekening met de functionaliteit van elk afzonderlijk item en neem zoveel mogelijk dingen op die een dubbele functie kunnen vervullen, zoals slaapbanken en tafels.

7. Kies de juiste bank voor jou.

Een bank is een sleutelstuk in een woonkamer, omdat deze vaak het meeste visuele gewicht heeft vergeleken met al het andere in de kamer en als middelpunt dient. Kelly Wearstler’s aanbeveling is simpel: “Je wilt iets dat comfortabel is, en je wilt iets dat jij bent.” Ze zegt: “Met de huidige technologie zijn zoveel stoffen zo duurzaam en zien ze er geweldig uit.”

Eén overweging is echter om rekening te houden met de grootte van uw kamer. Als u een kleine kamer heeft, zal een bank met een hoge rugleuning ervoor zorgen dat de kamer nog kleiner aanvoelt, terwijl een lage rugleuning en een lage zitting ervoor zorgen dat uhet comfortabel blijft. De kamer voelt dan open en uitnodigend aan.

Kelly Wearstler

8. Laat je kleine ruimte groter lijken.

Als je net naar een nieuw huis bent verhuisd, heb je misschien niet de ruimte voor enorm hoge banken of grote kunstwerken aan de muur. Als je met een kleine kamer werkt, zijn er een paar inrichtingstrucs om de plattegrond groter te laten lijken. “Een spiegel is het perfecte medium om te gebruiken”, legt Kelly Wearstler uit, omdat ze diepte creëren en tegenlicht reflecteren, waardoor een woonruimte opener aanvoelt. “Je kunt een spiegel van vloer tot plafond gebruiken, of je kunt meerdere spiegels kopen.” Een andere geweldige manier om je kamer een open gevoel te geven, is door meubels met poten te kiezen.

In de woorden van Kelly Wearstler: “Als je meubels hebt die in de grond verankerd zijn en je er niet onder kunt kijken, zal je oog niet voorbij de lijnen van de voorkant van het meubelstuk komen.” Door meubelstukken op poten te plaatsen (boekenkasten, bedden, nachtkastjes, keukentafels, eettafels, stoelen) kun je je vloeroppervlak vergroten en een meer visueel oppervlak creëren. “Je zou gemakkelijk een marmeren salontafel kunnen hebben die op delicate bronzen poten staat“, zegt Kelly Wearstler. “Dat zou absoluut de oplossing zijn.”

XOXO

The Home Rebel

@thehomerebel

Bron: masterclass.com / Kelly Wearstler