Een to short DIY….hey leuk toch? Heb jij ze al voorbij zien komen, De palmboom kussens? Sierkussentjes voor op de bank of kussenslopen voor op je slaapkamer. Ik zag ze vaak genoeg voorbij komen en trachtte zelfs een setje te kopen, maar helaas uitverkocht. Maar niet getreurd dat lossen we zo op! 

Bij zeeman kocht ik een setje witte kussenslopen voor nog geen €3. Deze heb ik even snel in de was en daarna in de droger gegooid. Binnen een uurtje kon ik beginnen met deze short DIY. Dus hoppa textielstiften uit de kast!

Bij de Action kocht een tijdje geleden een setje textielstiften. Omdat ik altijd bezig ben met kliederen, heb ik er nooit genoeg. Ze Zijn niet duur (€1,29) en werken goed. Er zitten een aantal basiskleuren in. De gekleurde zijn voor mijn boys, de zwarte zijn voor mij, en ideaal voor dit project.

Op Google zocht ik naar een geschikt plaatje, het natekenen kon beginnen! Als je het moeilijk vindt om na te tekenen kun je ze ook overtrekken. Dat gaat in dit geval super makkelijk. Je print ze gewoon uit en legt ze onder je sloop. Zwarte printjes schijnen altijd door! Zorg voor een vlakke ondergrond en houd je sloop strak. Je kunt ook de geprinte afbeelding op een boek of houten plaat leggen en je kussensloop eroverheen spannen met elastiek maar blijf je sloop vasthouden ivm schuiven.

 Als de tekening af is, is het héél belangrijk dat je de tekening strijkt. Hierdoor fixeer je de kleur in de stof. En kan je hem gewoon wassen. Ik doe dit altijd wel binnenstebuiten en op lage temperatuur. Ik vind het resultaat super leuk geworden. Wat jij?