salontafel

Hoe style je een salontafel? Of je nou een vierkante, langwerpige of ronde salontafel hebt. Met deze basisregels ziet jouw salontafel er altijd interessant en classy uit. Ik geef je 5 tips voor op de salontafel, waar je rekening mee kunt houden.

Zoals Kelly Wearstler zegt…”Different materials … make the room feel more interesting.” Speel met verschillende structuren en elementen. Om zo ook je salontafel interessant te maken

Bekijk mijn salontafel op Maison du monde

Tip 1: Tafelboeken voor op de salontafel

Niets heerlijker dan bladeren in een goed tafelboek. En ze staan ook nog eens fantastisch op je tafel ! Een aantal jaren geleden werden ze geïntroduceerd, het koffietafelboek! Meestal grote en dure exemplaren. Maar tegenwoordig heb je ze in elk formaat en in elke prijsklasse. Maar ook in elk thema. Of dat je nu een fashion boek, een mooi plaatjesboek van je favoriete land, een geweldig kookboek (die zijn tegenwoordig ook fantastisch om te zien) of een fotoboek neerlegt….eigenlijk is alles goed. Zolang je maar in een kleur/non-kleur denkt. De truc is ze combineren met elkaar. Je mag ze stapelen of naast elkaar leggen of gebruik ze als een soort onderzetter.

salontafel

Tip 1.1: Kijk eens bij de kringloop, haal de papieren kaft eraf en kijk of je een mooie kaft overhoudt om te gebruiken als tafelboek.

Tip 1.2: Wanneer je een persoonlijk fotoboek laat maken, kies dan eens voor een tafelboek-kaft. Ook super leuk!

Salontafel boeken

Tip 2: Kaarsjes, kandelaars en windlichten.

Werk met hoogteverschillen!  Denk aan waxinelichtjes in een mooi marmeren windlicht, geurkaarsen, stompkaarsen of lange dinerkaarsen. 

Bedenk voor welk soort kandelaar je gaat en combineer daar je kaars bij. Als je op zoek gaat naar nieuwe kandelaren, bedenk dan wat mooi te combineren is. Kies voor chroom met marmer, kunststof of glas. Kies ook verschillende vormen, dat maakt het interessant. Maar hou het dan bij twee of drie . Zorg voor eenheid door in hetzelfde kleurenpalet te werken. Maak het spannend door ander materiaal te kiezen en dus in hoogtes te werken. 

Tip: fake candles, geen geknoei met kaarsvet op je mooie tafelboek of op mooie items,  maar wel sfeer. Tegenwoordig zijn de nep kaarsen zo mooi dat ze bijna echt lijken. En je kunt ze bijna overal vinden. Van jysk tot Hema of deze bij  Bol; Lumineo LED dinerkaarsen. Of wat dacht je van dit te gekke exemplaar voor op je tafelboek.

kaarsen
Kaarsen op je tafelboek

 

Tip 3: Tickle your senses

Een fijne  geurkaars, wierook, of huisparfum (stokjes). Niets is fijner dan een heerlijke geurende ruimte. Wist je dat geur in hetzelfde gebied wordt verwerkt als emoties. Dus daarom doet een bepaalde geur je denken aan een herinnering. Geur kan dus heel verblijdend of rustgevend werken. Zet daarom die geurstokjes of heerlijke geurkaars op je salontafel.

Tegenwoordig heb je de mooiste flesjes en heerlijkste geuren. Een wierrookje is tegenwoordig ook een mooi stylish item. Er zijn zoveel arty houders te vinden. Alleen niet iedereen houdt van wierook, houdt daar rekening mee. 

wierook

Tip: Deze aroma lucifers van HIBI spotte ik laatst bij de bijenkorf! Ik moest ze gewoon even testen. Persoonlijk vind ik dat ze een super fijne en subtiele geur geven. Met een mooi schaaltje eronder. De schaaltjes heb ik bij BYBAZZ gekocht.

wierook

Tip 4: Herinneringen. 

Dat kan zijn een bijzondere  steen vanuit vakantie, een knutsel van je kind of een dierbaar voorwerp. Maak je tafelstyling interessant en persoonlijk door deze items toe te voegen. Want hoe fijn is het als je herinnerd wordt aan die fijne vakantieplek? Veel mensen laten dit soort items terugkomen in huis. Meestal in een kast of aan de muur. Maar waarom niet op je koffietafel? Zo ligt er bij mij een mooie steen uit Miami. En hoe trots zal je kind zijn als jij dat ene item uitstalt op je koffietafel. En als je hem dan als een museum kunststukje behandelt! 

Tip: Wat dacht je van een mini vitrinekastje met die kleine knutsel of dat bijzondere voorwerp erin? Instant stylish.

vitrinekast

Tip 5: Cluster accessoires op je salontafel

Hou het overzichtelijk en iets meer geordend. Je wilt je tafel ook niet te druk waardoor het rommelig oogt. Een mooie tray in marmer, glas of hout, maakt dat losse items samenkomen. Het geeft rust wanneer je losse spullen bij elkaar brengt. Ons brein kadert graag. Dus wanneer je een aantal mooie voorwerpen graag op tafel wilt maar ze verspreid over je salontafel rommelig ogen? Probeer het dan eens in een tray. Ik ben zelf erg fan van de marmeren tray zoals hieronder te zien is, maar je kan ook kiezen voor ene wat warmere look met deze van hout.

Ik hoop dat je met deze tips je eigen salontafel lekker kan stylen, en mocht je jou salontafel posten op je socials, tag mij – @thehomerebel – er dan even in, ben super benieuwd naar de andere gestylde salontafels! Nog zin in meer inspiratie te lezen, bekijk dan een van mijn andere blogs.

XOXO SHANNAH