tuinset, loungeset,

Bij het kiezen van een model tuinset hangt veel af van de beschikbare ruimte, persoonlijke smaak en hoe je de buitenruimte het liefst gebruikt. Lounge sets en traditionele tuinsets dienen elk een ander doel en brengen hun eigen sfeer en comfort.

Lounge sets voor ontspanning en gezelligheid

Lounge sets zijn ideaal voor ontspanning en gezelligheid in de buitenlucht. Ze bestaan meestal uit comfortabele banken, fauteuils en soms een lage tafel. Dit type tuinmeubilair nodigt uit tot relaxen, is perfect voor lange zomeravonden met vrienden of familie, en biedt een comfortabele zitplaats voor het lezen van een boek of het genieten van een drankje.

Traditionele tuinsets – gericht op buiten eten

Traditionele tuinsets daarentegen, bestaan meestal uit een tafel met bijpassende stoelen en zijn meer gericht op eten buiten, zoals barbecueën of gezellige maaltijden met het gezin. traditioneel klinkt suf, maar tegenwoordig zijn er zulke mooie sets verkrijgbaar waar design de boventoon voert.

De keuze tussen een lounge set of een traditionele tuinset hangt dus vooral af van je levensstijl en hoe je jouw buitenruimte wilt gebruiken. de keuze is aan jou.

Waar wij voor hebben gekozen is toch echt een lekkere grote lounge set.
Ook tijdens een bbq vinden wij het heerlijke om relaxt te genieten van het eten en elkaar. 
Kies je voor een loungeset dan zijn dit de punten waar je rekening mee moet houden.

loungeset, tuinset

Het kiezen van de perfecte loungeset voor de tuin is tegenwoordig toch wel een ding. Er is zoveel keus! Voor 2024 zijn er verschillende trends

Een van de belangrijkste trends is de verschuiving naar duurzame materialen. Consumenten zijn zich steeds meer bewust van de impact van hun aankopen op het milieu en kiezen daarom voor tuinmeubilair gemaakt van gerecyclede materialen, natuurlijke vezels en hout uit duurzaam beheerde bossen. Deze trend gaat hand in hand met een voorkeur voor kwaliteit en tijdloosheid boven snel wisselende trends, wat betekent dat investeren in hoogwaardige, duurzame loungesets populairder wordt.

tuinset, duurzame materialen, tuinstoel

Een andere trend die we in 2024 zien, is multifunctionaliteit en modulariteit. Met de beperkte ruimte die veel mensen tot hun beschikking hebben, vooral in stedelijke gebieden, is het belangrijk dat tuinmeubilair aanpasbaar is en voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden.

Modulaire loungeset voor in de tuin

Modulaire loungesets, die op verschillende manieren kunnen worden opgesteld en aangepast, passen perfect in kleinere maar ook in de grotere tuin. want zeg nou zelf, lekker scvhuiven met je tuinset, verschillende opstellingen en makkelijk kunnen verplaatsen van zon naar schaduw is toch ideal als je een modulaire tuinset hebt? En of je nu lekker alleen, met familie of een avondje met vrienden wilt genieten, zo’n modulaire set kan je zo aanpassen.

Buitenkamer: Een naadloze overgang tussen binnen en buiten

Tot slot is er een duidelijke trend richting het creëren van een “buitenkamer” – een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Dit betekent dat de esthetische keuzes voor tuinmeubilair steeds meer in lijn worden gebracht met het interieur van je huis. Luxueuze stoffen die weerbestendig zijn, rijke kleuren en verfijnde ontwerpen maken van de tuin een verlengstuk van het woongedeelte, waar comfort en stijl hand in hand gaan.

tuinset, loungeset, Jysk, tuinbank, buitenkamer

Al met al, terwijl we naar 2024 kijken, is het duidelijk dat de keuze voor loungesets in de tuin steeds meer wordt beïnvloed door duurzaamheidsbewustzijn, de noodzaak van flexibiliteit en het verlangen naar een harmonieuze leefomgeving binnen en buiten. Deze trends bieden een spannende kans om buitenruimtes te transformeren in stijlvolle, functionele en milieuvriendelijke oases.

tuinset, loungeset, Jysk, tuinbank

Mijn 3 tips voor jou perfect tuinset of loungeset:

Tip 1.
Kies je voor een loungeset net als wij, kies dan ook voor een een lekker grote lage tafel of meerder bijzettafeltjes. zo kun je hapjes, drankjes goed kwijt.

Tip 2.
Kies voor materiaal dat tegen een stootje kan. makkelijk in onderhoud, kan tegen een buitje en is makkelijk schoon te maken – die vlek van saus of die vogel die net voorbij vloog 😉 zo is ons set van Olefin en Polyurethaan. Dit materiaal is waterafstotend en makklijk schoon te maken.

Tip 3.
Kies voor een set die je kunt uitbreiden. zo kun je altijd een stoel of bank erbij nemen. of weglaten wanneer de situatie daar naar is. zo hebben wij meerder modules gecombineerd en kunnen deze op verschillende manieren neerzetten waardoor er meer of minder plek wordt gecreëerd wanneer nodig

XOXO

The Home Rebel

@thehomerebel

p.s. op dit moment hebben ze bij Bol korting vanaf 15% op de meeste Exotan tuinmeubels en artikelen! Dus misschien goed om er even te kijken voordat de korting actie afgelopen is.