keuken wrappen

Ik kreeg de laatste tijd zoveel DM’s over mijn gewrapte keuken, dat ik dacht, misschien is het leuk om er wat meer over uit te schrijven. Waarom doe je zoiets, zelf gedaan of laten doen, en welke materialen kleuren heb je gebruikt? Genoeg om over te schrijven.
Ik heb het wel in 2 delen gedaan, dus deze gaat over het wrappen van keukenkastjes, ga ik hierna aan de slag met de blog voor het aanrecht blad.

Waarom je keuken wrappen

De een koopt een nieuw huis en zoekt een budget oplossing voor een keuken make-over. Of je hebt al jaren een keuken en de kleur past niet meer in je nieuwe look. Of… zoals ik: Je hebt een “zwarte” keuken en wordt gek van alle zichtbare vlekken en de stof als de zon erop schijnt.

Dus de keuken wrappen, dat heb ik gedaan om de eenvoudige reden dat het echt wel praktische voordelen heeft. Naast het feit dat het er ook gewoon tof uitziet, niet dan? Je zou in eerste instantie denken ze heeft last van veranderdrang…(heb ik ook) maar in dit geval werd ik echt knetter van ons zwarte keuken. Hoe mooi ik hem ook vind en zou aanraden. Een zwarte keuken heeft een gebruiksaanwijzing nodig. We hadden al rekening gehouden met kalkaanslag (ontkalker op ons kraanwater). We wisten dat zwart licht absorbeert, dus geplaatst dicht bij het raam. Maar….

…. doordat ons keuken bij het raam staat valt het licht ongunstig op het blad en zagen we alle vlekken, kringen en het dwarrelende stof nog erger. Poetsen, poetsen poetsen, om gek van te worden. De vlekken leken wel in het blad getrokken en alleen met een wondersponsje waren deze te verwijderen. Eenmaal gedaan, was de stof weer zichtbaar. Je snapt het al….ik was er klaar mee!

Ik had keukentrend al regelmatig voorbij zien komen bij vtwonen weer verliefd op je huis! En was daar best enthousiast over. Want daar geven ze keukens een super snelle make-over! En als vtwonen voor deze toppers kiest, waarom zou jij het dan niet doen…

zwarte keuken
keuken wrappen

Keuken wrappen

Na wat vooronderzoek kwam ik dus uit op het idee om te keuken te wrappen. En niet zelf doen…wel even overwogen, maar het was een te drukke periode dus uiteindelijk een slecht plan. Daarom heb ik gekozen om het door een pro te laten doen. De juiste folie is ook best een ding het moet hufterproof zijn en strak geplakt worden wil je er langer mee doen. Dat durfde ik zelf niet aan

Welke wrap ik heb gekozen voor de frontjes?

We hebben gekozen voor een houtlook met relief in de kleur f5. Zie hieronder. We hebben voor deze kleur gekozen vanwege het relief, omdat je hier minder op ziet wanneer de zon erop valt. In tegenstelling op vlak materiaal waar je dat sneller op ziet. Het is een mooie warme houtkleur en het relief kun je voelen! Het ziet er heel echt uit. Iedereen moet er ook even aan voelen, als ze bij ons in de keuken staan. Echt heel erg mooi!

keuken wrappen

Wil je weten hoe ons keukenblad eruit ziet en welke kleur ik daarvoor heb gebruikt?
Lees dan mijn volgende blog….”Je keukenblad laten wrappen” 

Tot die tijd kan je in een van mijn andere blogs verder lezen.

XoXo

Shannah