aanrechtblad wrappen

In het eerste deel van mijn blog over een keuken wrappen, Heb je kunnen lezen hoe de keukenkastjes een make-over kregen . En ja, ik heb daarna ook het keukenblad laten wrappen door keukentrend!

Waarom je aanrechtblad wrappen?

Waarom mijn aanrechtblad wrappen? Uit ergernis vooral 🙂
Want de ergernis was het grootst over het aanrechtblad. Wij hadden een zwart keukenblad van Ikea. het idee was om deze ooit te vervangen voor marmer. Maar budget technisch kwam het daar niet van. We gingen ons steeds neer ergeren aan alles wat je zag op het blad. Van kringen die moeilijk weg te poetsen waren tot kruimels en stof. Met de kastjes die gewrapped zijn, ben ik al super blij! Elke keer als ik mijn keuken zie ben ik helemaal in mn nopjes! Maar het blad, dat was nog steeds een doorn in het oog! En dus moest deze er ook aan geloven.

Keuze voor welke wrap voor het aanrechtblad

De keuze is mega, van kleur tot steenlook. Wij kozen voor een lichte maar warme marmerlook. We wilden niet een kil wit (blauw/grijs ader) blad. En dus kozen we voor een tintje donkerder. Zacht beige met bruine aders. Het ziet er echt mega luxe uit.

aanrechtblad wrappen
aanrechtblad wrappen

Is het aanrechtblad wrappen vlek-gevoelig?

Nee zeker niet! door de print van deze folie zijn vlekken moeilijk te zien. dit is natuurlijk anders wanneer je een effe blad neemt. Oliespetters of saus kun je er zo afvegen met een doekje. Het blad zit er nu een paar weken op, en we zien al zoveel verschil. Doekje erover en alles is in een keer schoon. We zijn er heel blij mee, wat een goeie keus om dit te doen. Omdat het donkere blad nogal veel licht absorbeerde zien we ook verschil in de hele ruimte. De keuken voelt veel lichter en ruimtelijker aan.

Is het wrappen van je keuken hufterproof?

Ik kreeg al een paar keer de vraag: is het duurzaam en of hufterproef (a.k.a. kidsproof). De kastjes heb ik nu al maanden gewrapped in gebruik en ik kan je nu al zeggen dat deze heel goed bevallen. 

Of het blad lang houdt, moeten we nog gaan ervaren. Hete oliespetters zijn geen probleem en ook water blijft op het werkblad liggen en trekt er niet in waardoor kringen of vlekken zichtbaar blijven. Echt heel fijn. Je moet wel uitkijken met een hete pan, deze kan je niet direct op de folie zetten.
Maar tot nu toe gaat dit goed en bevalt het super. 

aanrechtblad wrappen
aanrechtblad wrappen

Kleurcode aanrechtblad wrap en keukenkastje wrap

Kleurnummer blad: NGO5
Kleurnummer kastjes: F6 wood

keuken wrappen
Kleurnummer kastjes: F6 wood
keuken wrappen
Kleurnummer aanrechtblad: NGO5

En met een paar mooie onderzetters is dit eigenlijk helemaal niet zo erg, toch?

pannen onderzetter pannenonderzetter zone denmark
Deze rechthoekige onderzetter is vervaardigd uit zwart metaal en heeft een afmeting van 24 x 24 cm, ideaal voor diverse maten van pannen en schalen.
pannen onderzetter zone denmark
De siliconen Triangle onderzetters van Zone Denmark is vaatwasbestendig en hittebestendig tot 250°C. Afmeting van 16 x 14 x 0,9 cm.

Wil je weten hoe dit afloopt?

Volg mij dan vooral op instagram – @thehomerebel

XoXo

Shannah