woontrends 2022

Oktober woonmaand ligt alweer ver achter ons, dus tijd om de laatste trends op woongebied van 2022 eens onder de loep te nemen. Normaal struinden we massaal de vtwonen beurs af om inspiratie op te doen. Voorkomende woonseizoen. Dus ga ik jullie meenemen met mijn blog in mijn favoriete woontrends 2022

Misschien heb je ze al voorbij zien komen op instagram? of in de woonbladen? De woontrends 2022 zijn vrij divers of misschien ook wel niet? Misschien liggen deze woonstijlen wel dichter bij elkaar dan je denkt, oordeel zelf maar. Een van de belangrijkste verbindende factoren voor deze woontrends is namelijk het belang van duurzaamheid. Maar ook het afgelopen jaar waarin we beperkt zijn geweest in ons vrijheid speelt een rol in alle interieurtrends en woonstijlen van 2021/22 Ons thuis is belangrijker dan ooit. We spendeerden er tenslotte meer tijd dan voorheen. En het verlangen naar reizen werd alleen maar groter! En dat zie je terug in de nieuwe woonstijlen.

In de komende blogs zal ik de nieuwe woonstijlen van woontrends 2022 uitwerken met een shoplist, een moodboard en tips hoe je deze stijlen kunt toepassen in je eigen huis ik hoop dat je de komende periode lekker gaat meelezen

Woontrend nummer 1: Aardse allure

De naam verklapt het al, aards. Met aards bedoelen ze terug naar de basis. Wat is echt belangrijk in je huis en waar word jij blij van? Het gaat over cocoonen, je terugtrekken in je huis. Waar je je veilig voelt en een thuis wat warmte uitstraalt. Maar wel met een toefje allure.

Ronde vormen in banken, stoelen en tafels, maar ook de lampen en kunst en een zachte uitstraling hebben in deze woontrend. Ovale, of afgevlakte vormen zijn een mooie afwisseling. Geen gekke uitspattingen met heftige kleuren of vormen.

Wit en beige doen het goed, in combinatie met hout, rotan, bamboe en wol. Eigenlijk is aardes allure een hele vrouwelijke woonstijl , het stukje allure mag dan ook niet ontbreken.
Met allure bedoelen ze de kleine details. Een verfijnd zwart pootje onder de stoelen, een rank blad op de tafel, een sierlijke plant of vaas. Een tikkeltje spannend maar niet overdreven. Ik zeg Audrey Hepburn…..soft and classy met een beetje pit

woontrends 2022
Woonstijl interieur trend aardse allure

Hoe pas je de woon trend Aardse Allure toe?

Je muren zullen licht gaan, wit of offwhite, misschien heel zacht beige. Denk aan matte verf of zelfs kalkverf. Een ronde poef, salontafel, ronde kussens op de bank, maar niet teveel. zorg voor balans. ook hierin kies je lichte kleuren. wit, zacht terra, beige, taupe en soms een tikkeltje groen.

Aan tafel met Aardse Allure

met de aardse allure woonstijl is het motto; hou het simpel! Een mooi wit tafelkleed, licht gekleurd servies, rank zilver bestek. Een mooi servet met servet ring en dun groen takje. Beetje durf? Combineer een aantal zachte groen tinten met elkaar. Groene kaarsen als accent of een zacht groen glas/ kussen als spannend detail. Denk in ronde vormen en elegantie.

Wil je zien hoe je deze tafels budget vriendelijk in deze woonstijl dekt. Klik dan hier


Shop hier de aardse allure trend:

Volgende blog gaat over de woonstijl : wereldse contrasten, Marokkaanse sferen en de japandi trend …..en hoe pas je deze woonstijlen toe in jouw huis? Lees hier een van de andere blogs.