Al een tijdje vergaap ik me aan de prachtige buitenkeukens op Pinterest. En dan vooral die van beton. Dat moet zelf te doen zijn. Maar bij het uitrekenen van een plan en alle materialen die we nodig hebben, schrokken we wel even van de prijs. En dan moet het project zeg maar ook nog lukken. Dus werd het project uitgesteld. Geen overbodige beslissing want het weer liet het deze zomer ook niet echt toe om te gaan gieten en te laten drogen. (En binnen is geen optie)

Opzoek naar alternatief voor de buitenkeuken

Dus gingen we opzoek naar alternatieven. Mss een skelet van hout en dan gestuct. Ik heb al heel wat mooie opties gezien. Of zoals onze bak buiten gemaakt is van cellobeton? Maar omdat wij aan het water wonen is ons tuin vrij vochtig. En rot alles vrij snel weg. Beton moest het worden en blijven.

Materiaal kokbeton

En daar was ineens kokbeton. Met een prachtige strakke keuken van beton. Ik stuurde ze snel een berichtje en kreeg super snel antwoord. Daar hou ik van. Al mijn vragen werden netjes beantwoord en voor ik het wist stond ik in hun showroom! Wow!!

Bij kokbeton hoort ook koperenkranen.nl en deze zou je kunnen kennen van de vtwonenbeurs of uit het vtwonen magazine.

Ik keek wel even mijn ogen uit. Prachtige keukenbladen, wasbakken, en koperen kranen.

Werkplaats bezoek voor onze buitenkeuken

En hoe leuk dat je ook een kijkje in de werkplaats krijgt. Ze maken de mooiste dingen op bestelling. Wat mogelijk is is onvoorstelbaar. Maar ze zijn ook heel eerlijk in wat niet mogelijk is. En zo hoort het eigenlijk ook.

Wij waren idg helemaal weg van een van de keukenbladen die gegoten was in marmerlook.

En hij staat! Tijd om hem af te stylen. De kraan die speciaal voor mij is gemaakt heeft een Gardena aansluiting. Dit betekent dat hij niet een vaste waterleiding nodig heeft maar gekoppeld kan worden aan een tuinslang. Er komt nog een wasbak op. Deze wordt nog gegoten.

Buitenkeuken

En dan is hij bijna af Drie keer raden wat er nu nog mist? Yeppppp de Green egg, of the basterd. Idg heeft de man zijn zinnen gezet op een nieuwe bbq. En dan is het hier af……of …..

Hahahaha de plannen beginnen alweer te borrelen zou een overkapping niet ook heel fijn zijn? Ach wie weet ooit. Een huis, maar ook zeker een tuin is nooit af!

Wil je nou ook een mooie buitenkeuken? Neem een kijkje op de site van kokbeton of scrol eens lekker door de foto’s op hun ig. Zit jouw buitenkeuken, blad of kraan er niet bij? Bijna alles is mogelijk en ze denken graag met je mee. Ook voor een mooie en bijzonder kraan van koper kan je langsgaan of op de site van koperen kranen terecht, ook voor de keuken of badkamer

Nog niet uitgelezen? Bekijk dan een van mijn andere blogs.