De Selsiuz 5-in-1

Beter verwend dan verwaarloosd. Dat zou je wel kunnen stellen met deze kraan. Ik was al jaren fan van de Selsiuz 3-in-1 kokend waterkraan maar deze upgrade naar 5-in-1 is zeker niet mis! Een kopje thee, even pasta koken of het ontsmetten van je mes nadat je rauwe kip hebt gesneden, in een handomdraai gedaan. Echt luxe vind ik dat!

Maar als je een upgrade kunt krijgen dan zeg je natuurlijk geen, nee! En als die upgrade buiten kokend water, ook nog eens bubbeltjes water bevat….ja dan ben ik om!

Ik heb het dan ook over de De Selsiuz Unlimited 5-in-1 Rond Gold / Goud met TITANIUM Single boiler en Cooler. Zo dat is een mond vol

Deze levert je naast Kokend, warm en koud water ook gekoeld en bruisend water. Wij drinken namelijk heel wat bruisend water.
Heerlijk en ook nog eens super gezond! Want voor ons is het een vervanger van frisdrank en soms zelfs van een glas wijn. Een bubbeltje is namelijk sexy….vind ik dan he

Selsiuz 5-in-1

Ik kan me voorstellen dat je heel wat vragen hebt over deze kraan voordat je hem aanschaft. Dus hier een aantal bevindingen op een rijtje.

Wil je een kokend water kraan, dan zeg ik Doen. Daar krijg je geen spijt van! Hier vind je een aantal prachtige modellen van Selsiuz en ook mijn kraan als 3-in-1 versie.

Ben je geen bruisend water drinker, dan zou ik hem niet aanraden. Maar drink je wel veel bruisend water dan is dit toch een hele mooie vervanger van al die plastic flessen. Want die plastic flessen zijn natuurlijk super slecht voor het milieu. Er zijn ook genoeg smaakjes op de markt te vinden die je aan je bruisend water kan toevoegen. Zo kan je in een handomdraai Pepsi of 7 up maken met de siropen van Sodastream en die zijn gewoon te koop bij de AH. Of wat dacht je van een takje munt, schijfje citroen, een drupje cocos flavour of gewoon limo. Stukken gezonder en beter voor de lijn

Meteen een goeie vergelijking met de sodastream. Al jaren gebruik ik dit apparaat en hij gaat zelfs mee op vakantie. Maar het voordeel nu is dat ik geen los apparaat meer op mn keuken heb staan. Buiten dat bevat de 5-in-1 kraan een grotere koolzuurcilinder en die gaat langer mee.

Regelmatig krijg ik ook vragen over de veiligheid van de kokend water kraan. Natuurlijk moet je met kokend water altijd oppassen. Maar een kokend waterkraan, die vast op het aanrecht staat, is veel veiliger dan een waterkoker die je omver kunt trekken. Bij Selsiuz hebben ze elke kraan een veilige bedieningsknop gegeven, waardoor er nooit zomaar kokend water uitkomt. Bij dit model is dat 2 keer snel de rode knop indrukken.

Wat ik ook belangrijk vind om nog te vermelden is de afmeting van de boiler en cooler. Hier had ik zelf niet goed over nagedacht. De boiler neemt namelijk wel wat ruimte in, in je keukenkastje en een cooler daarnaast nog meer. Wij hebben twee lades onder onze wasbak. De bovenste lade is gewoon in gebruik. Maar in de onderste is te weinig ruimte over om als gewone lade te gebruiken. Hier hebben we een lege lade van gemaakt.

Er is nog wel wat ruimte over voor bijvoorbeeld flessen schoonmaakmiddel maar de cooler en boiler hebben wel een flinke plek nodig onderin de keuken. Maar ik heb het er voor over!
Misschien maken we een deurtje van de ondersta lade. We denken nog na over een andere oplossing maar voor nu prima. En bij een grote keuken is dit natuurlijk geen probleem. Ook voor ons uiteindelijk niet.

Ik hoop een aantal van jullie vragen te hebben beantwoord. Op de site van Selsiuz kun je natuurlijk alle informatie vinden die je zoekt. Ik kan alleen mijn mening geven. En buiten dat ik deze kraan echt super luxe vind, is hij ook prachtig. Het is een eye-cather in onze zwarte keuken. Met zijn elegante kleur, vorm en de luxe knoppen aan de zijkant verwerkt in het blad. Ik ben helemaal weg van dit model, maar ze hebben nog meer mooie modellen en in samenwerking met grote designers zoals Osiris bekijk ze hier

XOXO

The Home Rebel