Waar het begint met een droom, wordt het nu werkelijkheid… verbouwen!

Al vanaf we hier wonen (zo’n 14 jaar) droom ik van een uitbouw. Maar het budget liet het niet toe of er waren andere dingen die prioriteit hadden. Met kleine kids lag die wens sowieso wat lager, maar nu zijn we er klaar voor!

Van uitbouw naar giga verbouwen

Waar het begon met alleen een uitbouw, werd het lijstje steeds langer. Vloerverwarming, gestucte muren, en-suite deuren en een nieuwe keuken. Je kunt het maar beter in een keer goed doen.

Ohh en ook de tuin werd onderdeel van het plan.

Vloerverwarming is iets wat mijn man graag wilde in huis en werd dus toegevoegd aan het lijstje. Maar voordat de vloerverwarming kan worden geplaatst moest de oude vloer er ook uit! lees; plavuizen uit 1980…wat een werk was dat!

Nu de vloer eruit is, moet hij geëgaliseerd worden. Zodra de uitbouw wordt geplaatst kan de vloerverwarming erin. We hebben een strak schema. Waarin de Stucadoor de dag na plaatsing al komt om te stucen en de verwarmings-man drie dagen na het stucen…kielekiele dus!

We willen na het infrezen van de vloerverwarming, zelf de vloer gaan gieten. Beton it is! Maar we oriënteren ons ook nog op het laten doen. Al vinden weet ook een hele uitdaging om het zelf te doen.

Tegen de tijd dat we zelf de vloer gaan doen neem ik jullie mee in dit proces! Maar eerst is het tijd om te slopen. Voor dit weekend zal dat behang afkrabben zijn en de keuken loshalen.

Keuken dan ook maar verbouwen

Want in het proces van de vloerverwarming kwam ook het plan opborrelen om de keuken te vervangen. Aangezien er buizen door het huis worden gelegd en je die maar meteen goed kan leggen omdat de keuken Verplaatsen in een later proces zonde van het werk is.

Jup zo gaan we hier dus te werk. Ik hou jullie op de hoogte. En ondertussen kunnen jullie op mijn instagram meegenieten van het proces.👉🏼 van Centre Parcs tot paradijs….

Lees hier verder in deel 2 van het verbouwen blog

verbouwen the home rebel