Hoe vaak ik wel niet de vraag heb gekregen van welk merk m’n bank is?!

Ik heb dus al een paar jaar een Ikea sönderhamn bank. Het fijne aan deze bank is dat hij modulair is, modu wat? Nou, je kunt hem groter, kleiner, met of zonder armleuning en zelfs met hoge of lage leuning nemen. Maar helemaal top is dat je de hoezen kunt wassen of zelfs vervangen voor een andere kleur.

En dat laatste is nu het allerleukste. Want met de wisseling van de seizoenen kan je dus ook je hoezen verwisselen. De standaard Ikea hoezen vind ik alleen niet zo mooi, en zo kwam ik via wat googelen uit bij NORSEMAISON. Een klein Nederlands bedrijf wat op bestelling een hoes voor jouw Ikea bank maakt!

Ik bestelde wat samples en besprak mijn wensen. Wat ik wilde hadden ze niet standaard in hun assortiment. Maar ze waren bereid om het te proberen…….en zo ontstond de langere fluwele hoes voor mijn bank in de kleur beige brons.

Het verwisselen van de hoes is simpel! En zo gedaan. Kind kan de was doen. Filmpje.. de hoes is bij mij zo gemaakt, dat je hem over de hele bank kan trekken zonder delen er weer op te hoeven schroeven en dus gaten moet maken in je hoes.

Een vlekje, is met een vochtige doek zo weggeveegd en de hoes kan in de wasmachine.

De stof voelt heerlijk aan! Ik hou van zachte stofjes en fluweel is hot op interieurgebied. De kleur past perfect in het kleurenpalet van 2020. Ook is er aan de details gedacht, de naden van de hoes zijn prachtig afgewerkt.

Wil je iets anders voor je Ikea bank? Neem dan een kijkje op de site van NORSEMAISON en laat je verassen. Want ze hebben ook voor andere ikea banken hoezen, denk bijv aan de ektorp of klippen.