Met een zwarte keuken denk je er wel even over na. Geen kalkafzetting zou een waterontharder dat tegen gaan?

Want met een waterontharder heb je geen kalk in je leidingen. En geen kalk geen vlekken op je zwarte aanrechtblad. Een waterontharder heeft heel veel voordelen.

De plaatsing van onze zwarte keuken gaf bij ons de doorslag. De kringen op het blad zijn toch niet even zo met een doekje weggepoetst. Ik vind poetsen echt niet erg, maar als ik het mezelf gemakkelijker kan maken, dan doe ik dat graag. Online zochten we bij meerdere bedrijven. Kwaliteit en prijs is belangrijk maar ook de recensies van anderen lezen we even door. We kwamen uit bij VTE waterontharders. Online maakten we een afspraak om te laten plaatsen, je kunt namelijk ook een doe-het-zelf pakket afnemen.

Op het zwarte blad begin je nu steeds meer kringen te zien. Maar ook op en rond de kraan begint het kalk alweer te verschijnen. Echt ergernis nummer 1 is de kalk afzetting op- en rond de kraan. Met azijn in de weer kan, maar dan heb je vaak wel een stinkend huis. Ik kreeg het er met moeite af. Het is hier zelfs zo erg, dat de kraan in de toilet is gaan oxideren en er een gat in het sifon is ontstaan. Het Kalkgehalte is hier in de gemeente erg hoog (Haarlemmermeer). Als je dat zou willen checken voor jezelf, dan kan dat hier.

Er zitten nog veel meer voordelen aan een waterontharder. Je apparaten zoals je koffiemachine of bijvoorbeeld kokendwaterkraan hoeven niet meer te worden ontkalkt. Je aparaten gaan langer mee doordat kalk geen schade meer kan aanrichten.

Ook is het water zachter voor je huid. En daar kijk ik stiekem dus nog meer naar uit! Met douchen heb je minder shampoo en zeep nodig. Een win-win lijkt mij.

Niet alleen de kalkafzetting, ook het gebruik van zeep schijn je te reduceren als je water minder hard is. Ik heb verhalen gelezen van mensen die een schuimexplosie in hun wasmachine hadden na het plaatsen van de waterontharder. Dus je hebt minder zeep nodig voor de was en het schoonmaken. Wat uiteindelijk weer beter is voor het milieu en je portemonnee.

Wij deden alvast een water test met proeven! En ja! Echt waar,je proeft het verschil! Het water smaakt neutraler en voelt zachter.

De douchetest was ook leuk! Ken je dat filmpje van die mensen die staan te douchen en waarbij iemand stiekem elke keer shampo op het hoofd gooit, waardoor de man in kwestie maar blijft uitspoelen. (filmpje) Nou, zo voelde het nu ook een beetje bij het wassen van ons haar. Hahahah, een drupje is dus genoeg. Mijn huid voelde na het douche al zachter en zelfs de volgende ochtend voelde het nog steeds glad aan.

Mocht je nou meer willen weten? Neem een kijkje op de site van VTE waterontharders. En wil je er een aanschaffen met de code : HomeRebel krijg je een korting van wel 100 euro! (Tot 23 november geldig )

Ik ben heel benieuwd of jij ook interesse hebt of er misschien al een hebt? En wat jouw ervaring is.

XOXo Shannah