O, het is bijna kerst hoor! En insta staat al vol blogs over hoe je een kersttafel styled. Ze vliegen je om de oren. En waarom zou ik dan nu ook nog een blog schrijven? Nou, omdat die van mij budgetvriendelijk is, je het meeste zelf maakt, en dus origineel is!

Nog een paar dagen en we zitten weer gezellig met elkaar aan tafel. En ja, dan willen wij als homefreaks of deco nerds er altijd wat moois van maken.

Met die instelling ging ik laatst de wedstrijd aan voor megastores. (Check hier het filmpje) Ik dekte daar een tafel in mijn stijl en met een aantal DIY’s. En die heb ik nu voor jullie opgeschreven.

Zo maakte ik zelf een tafelkleed en servetten, een “guirlande” voor op tafel en menu kaartjes!

2498497e-a952-4322-a7a6-2c74ce229c2f

Tafelkleed en servetten.

Ik ga altijd voor een witte basis. Een beetje nonchalant daar hou ik ook van. Dus starten we bij het tafelkleed! Er zijn natuurlijk winkels genoeg waar je er een kunt kopen. Maar die zijn vaak niet lang genoeg, of te duur.

Ik ben gek op stofjes en koop regelmatig coupons die overgebleven zijn bij de Hema of de Kwantum. Maar voor de kersttafel had ik een groter stuk nodig. Bij de Kwantum zocht ik een mooie stof uit en liet deze op maat knippen.                                Ik nam de afmeting van het bovenblad, tot aan de grond en nam een extra meter erbij. (Check hier mijn blog DIY tafel,)

Naaien is niet echt mijn ding, dus ik laat het lekker zo raffelen aan de onderkant. Zelf hou ik hier wel van. Maar je kunt hem natuurlijk altijd omzomen.

Voor het tafelkleed op tafel komt te liggen, heb ik er nog een halve meter af geknipt. Want Hiervan knipte ik servetten.

Nu het tafelkleed ligt, ga je de tafel dekken. Borden, bestek en glazen. Ik kreeg veel vragen over het bestek. Het gouden bestek wat ik thuis gebruikte is van Action en deze week nog in de aanbieding voor nog geen €8,-!!

img_4859Groen

De trend van nu is groen. Ik heb altijd groen op de tafel liggen wanneer ik een tafel style. Op markt kocht ik 2 bossen eucalyptus. Wanneer je deze over het midden van de tafel drapeert is het belangrijk dat je twee kanten op werkt. Dus twee takjes met hun uiteinden in elkaar. Dit spreid je uit over tafel. In hoogte verschil werken, zorgt voor speelsheid. Dus zette ik gouden kandelaars in verschillende hoogtes op tafel. Wil je het niet te rommelig, hou dan rekening met de wet van 2, dus twee soorten kandelaars of twee soorten kleuren. Breng het geheel weer bij elkaar door 1 kleur kaarsen te gebruiken. In mijn geval koos ik voor eucalyptus groen.

Tussen het groen zet ik ook nog karafjes water en wijn.

img_4793-1

En nu je sluitstuk: het menukaartje

Komt hij hoor:

– Plexiglas, Bouwmarkt, hobbywinkel/ online te krijgen.

– Goud/ zilver marker, HEMA

– Takje groen, ik koos eucalyptus omdat dat weer terugkomst op tafel, met een kangoeroe-pootje, maar alles kan!

De kaartjes heb ik gesneden op 8x 16 cm. Niet te groot.

Met goud stift schreef ik het menu erop. Nu kun je natuurlijk wel opschrijven dat je aardappelen met biefstuk eet. Maar denk orgineel. Geef de gerechten een andere naam. Bijvoorbeeld in het Frans of Engels. Zet er bijvoorbeeld bij dat het gekruid is met… of een toefje heeft van… vul zelf maar in 😉

Laat drogen.

Plaats op het bord een takje groen (rozemarijn is trouwens ook leuk, vooral als je roosevelt aardappeltjes hebt gemaakt)

En tadaa…klein gebaar, groots resultaat. Geheid dat jij de show steelt met deze simpele DIYS

218dc29f-aef5-441b-9ee9-dcccdd990265.jpg8f4078af-2c30-44c8-8706-ba68c5d5e45b

Stylen

Als je gaat stylen laat je bepaalde kleuren altijd terug komen, dat vormt eenheid. Dit deed ik met het groen en de kleur van de kaarsen. Het goud van de kandelaars kwam terug in het gouden bestek maar ook de servetten en het kleed horen bij elkaar. Wees zo creatief als je kunt.

En, ga je het uitproberen? En als het lukt, laat je het mij dan zien op insta. Dat vind ik echt leuk!

3205a6d4-4df4-4c1e-b3ec-f6a86d5a1569

XOXO

Shannah