Al heeeel lang, ja echt, al heel lang staat een kokend water kraan op mijn verlanglijstje. Toen mijn oudste nog een heel klein baby’tje was rende ik meerdere keren per dag, maar ook midden in de nacht heen en weer om flesjes te maken, op te warmen en uit te koken. Met heel veel liefde natuurlijk, maar wat een gedoe af en toe. Helemaal na een aantal gebroken nachten. Hoe ideaal leek het me toen om een kraan te hebben waar al kokend water uit komt, zonder enige moeite!

Tijdgebrek.

Wij zijn nu al een tijdje uit de. babyflesjes. Ik herinner het me nog wel als de dag van gister. Bij de eerste piep schoot ik al in de stress om zo snel mogelijk een flesje klaar te hebben. Nu die rust is terug gekeerd, is er een ander fenomeen ontstaan, TIJDGEBREK. Want we racen vandaag de dag van school, naar zwemles, naar sportclubje. Er moet snel gekookt worden en snel gegeten.

Hoe heerlijk dat ik letterlijk in een handomdraai eten op tafel kan zetten! Niet eerst de waterkoker aan of het water in de pan aan de kook brengen. Nee hoor, ik draai de Selsiuz open en kan meteen beginnen met koken! Even groente blancheren, zo gepiept. Maar ook het mes of plankje waar ik kip op heb gesneden ontsmet ik even vlug met kokend water. Een heel fijn en vooral praktisch snel product, deze Selsiuz kraan, hij is nu al onmisbaar in ons keuken!

Even ZEN

Natuurlijk moeten we soms ook even een stapje terug doen! En moeten we even onthaasten. Na een drukke dag op school, drinken we graag samen even een kopje thee. Hier word ik stiekem nu nog blijer van! Wat een heerlijk moment van de dag. Geen extra handeling meer met een waterkoker. Gewoon lekker makkelijk uit de kraan. En dan niet zomaar een thee’tje uit een doosje. Maar met lekkere verse ingrediënten. Sinaasappel – kaneel, verse muntthee, basilicum-thijm, of een plakje Citroen. Even zen, even genieten!

F69771B1-E007-4227-A4F2-93F93F2B7CA8.jpeg

Installatie

De Selsiuz kraan en boiler zijn makkelijk zelf te installeren. De boiler gaat in het keukenkastje en wordt aangesloten op het (koud) leidingwater. Hij neemt niet teveel ruimte in, wat voor ons erg fijn is, aangezien ons keukenkastje best vol staat. De oude kraan werd losgekoppeld en in het voorgeboorde gat kon de Selsiuz kraan zo worden geïnstalleerd. De stekker in het stopcontact en aanzetten. Kind kan de was doen, of eigenlijk thee zetten…….of eigenlijk niet! Hihihihi want sja, het blijft kokend water en daar moet je mee blijven opletten! Het handige systeem op de kraan is kindveilig. De linker kant heeft een kinderslot. De knop indrukken en naar achter draaien zorgt voor kokend water. De rechter kant is gewoon opendraaien voor koud en warm water.

Wij kozen voor de ‘Copper’ uitvoering. Maar hebben toch nog even getwijfeld. Want goud en zwart vonden we ook erg mooi! Ze hebben verschillende modellen en kleuren, voor ieder wat wils. Klik hier

Ik ben nu al groot fan van deze kokendwater kraan en kan eigenlijk nu al niet meer zonder…