De tuin, hoewel ik super blij ben met ons tuin is het toch een ding. Want een tuin inrichten is iets heel anders dan je huis inrichten. Hoe komt dat nou? Waar ligt dat aan?

Ik denk dat het komt omdat je in je huis al werkt met een afgebakende ruimte. Muren die je een eigen kleur kan geven en elementen die je makkelijk kunt verschuiven. In je tuin is dat een ander verhaal. Al snel kies je daar voor vast element die niet even te verschuiven zijn. Denk aan hekken, muurtjes, bomen en borders. Maar ook de uitkijk naar de buren en het niet even snel overschilderen van een hek in de trendkleur van 2019 Maakt het wat lastiger. Een goeie basis is natuurlijk een pre. Maar ik ben geen tuinarchitect en budget vriendelijk is een must.

Foto: pinterest

Komen we meteen ook weer blij de planten, ik koop altijd planten die ik mooi vind en niet te duur zijn. Om vervolgens een jaar later weer nieuwe te moeten kopen omdat ik niet goed voor ze ben of niet goed heb gelezen dat ze wel of niet in de zon mogen.pfffff en soms is goedkoop duurkoop. Wanneer leer ik dat nou eens?

Mijn favo’s zijn in ieder geval de grassoorten; bamboe, grijs duingras, lampenpoetsers. Maar ook de olijfboompjes, druiven rank en vijg blijven mooi!

Foto’s planten; pinterest

Ons tuin bestaat uit twee delen. Boven en onder. Dat klinkt gek. Laat ik het uitleggen. We hebben aan de woning vast een hoger gedeelte en met een kleine trap naar benden kom je in het volgende stuk. Dat is dus een lager gedeelte dat met een steiger aan het water ligt, heerlijk! Het verrast mensen alstijd als ze hier komen en ontdekken dat we nog een stuk tuin hebben.

In het voorjaar en de zomer ben ik graag buiten. Maar elke winter weer kijk ik naar het treurige gebeuren in de tuin. En bedenk ik me weer dat ik het een en ander wil veranderen. Zo hebben we vorig jaar het grasveldje eruit getrokken en steenschotten geplaatst omdat ik gek werd van al het modder wat de katten mee naar binnen namen.

Maar ik mis het groen. Tijd voor een border, alleen een border ging het niet worden aangezien we teveel slakken in de tuin hebben (nadeel van aan het water wonen). Planten worden hier binnen een nacht kaalgevroten. Dus moest het in een bak. Weken speurde ik pinterest en het internet af voor inspiratie. Menig bezoekje naar de bouwmarkt legde ik af. Tevergeefs, want met de planten die ik kocht werd het er niet beter op.

Toch ga ik nu de handen uit de mouwen steken. Plan de campagne. Nu moeten die ideeën vorm gaan krijgen. Wat wil ik en waar ga ik beginnen. Omdat het budget vriendelijk moet zijn gaan we klein beginnen.

Plan 1; meer groen. Dus borderbak en welk groen komt hierin?

Plan 2; nieuw grint beneden bij de steiger

Plan 4; aankleding van de tuin dmv tuinposters, lampjes en kussens e.d.

Plan 5; Is voor als er weer budget is zoals hout van de steiger vervangen, nieuwtrappertje en misschien wel een overkapping of wat dacht je van een lichtplan in de tuin?

Ik maakte een moodboard voor de tuin

Maar wil je meer tuininspiratie zien, check dan even mijn Pinterest board garden The home rebel.

MOODBOARD

Inmiddels hebben jullie al gezien dat er een begin is gemaakt aan een borderbak, hierover binnenkort meer.

Hebben jullie nog leuke ideeën? Laat het me weten! Ik kan namelijk wel wat hulp gebruiken.

XOXO Shannah – The home rebel