Eerst begin je met een droom. Uitbouwen…… al jaren droomde ik van een uitbouw. Online maakte ik regelmatig al tekeningen en vroeg hier en daar een offerte op. Opeens wordt die droom werkelijkheid en kan het slopen beginnen. Natuurlijk niet zonder plan van aanpak. Maar met het nodige voorwerk. We kozen ook niet voor zomaar verbouwen……

Prefab verbouwen

Want wij kozen voor PREFAB ! Ken je dat? Dat houdt in dat je huis of aanbouw eigenlijk al kant en klaar wordt geleverd. Als kind kende ik dit principe omdat m’n ouders het er altijd over hadden. Zij woonde voor ik werd geboren in Saoedie-Arabië en daar werden de compounds al prefab neergezet.

Dus toen we eindelijk gingen verbouwen hoefde ik niet eens na te denken over traditioneel uitbouwen . Er zijn een aantal bedrijven die prefabs ofterwijl geprefabriceerd (in de fabriek al gebouwd) bouwen. Om een goed beeld te krijgen nodigden we een paar bedrijven uit. Maar De PREFABRIEK sprong er meteen uit, een klik, het bedrijf zat in de buurt en ik hoorde over een goeie service! En het gekke was ineens zag ik overal hun busje staan en rijden.

Op hun site maakten we eerst een tekening voordat we gingen verbouwen en vandaar uit volgde het gesprek. (Lees; ik moet zeggen dat de prijs die ik bij het online ontwerp kreeg, aardig in de buurt komt) in het gesprek konden we vertellen wat we allemaal wilden en wat er mogelijk was. Niks was te gek. Een xxl schuifdeur, alles zwart en zelfs een kattenluik in de muur kon gemaakt worden.

Het tweede gesprek was met de architect. Hier worden alle wensen nog eens goed uitgewerkt zodat het verbouwen van je droomuitbouw in gang kan worden gezet. En dan staat hij daar! Nog geen maand later, konden we in de loods door onze uitbouw wandelen! Man, ik leek wel zo blij als een kind op Kerst ochtend!

De tijd vloog voorbij, veel sloopwerk deden we zelf. We besloten het hele huis beneden te strippen en alles opnieuw op te bouwen. Wat een klus (zie vorige blog) maar we liepen goed op schema dus toen het eenmaal zo ver was konden wij gaan toekijken naar het grote project: uitbouwen.

En toen was de dag daar…..

De eerste paal werd geslagen. De heimachine ging door ons huis. Dat paste maar net. Lege buizen worden de grond in gestampt en de volgende dag gevuld met cement.

Dag 1: Werd de gevel alvast ingezaagd , stofschotten geplaatst en een begin gemaakt aan het sloopwerk

Dag 2: Het grondwerk en het uithakken van de gevel. Dat was nog best een klus.

Dag 3: De weersvoorspellingen waren slecht. Maar dat weerhoudt ze niet van doorwerken. Dus toen de gevel eruit werd geslagen leek het wel een WARZONE.

Deze dag was ook het aller-spannendst . Eindelijk werd de uitbouw voorgereden. Het idee dat zo’n mega uitbouw over je huis wordt getilt is bizar. En met zoveel precisie…. RESPECT! Wil je het filmpje zien…kijk dan even hier….link

En dan heb je ineens een uitbouw, wat een ruimte!

Dag 4 : begint het vastmaken. Omdat het weer zo slecht was zijn de jongens meteen begonnen met het dak te dichten, wel zo handig. De vloer en de wanden werden afgewerkt. En dan is het bijna af!

Dag 5 : de oplevering. De laatste puntjes op de i .

We waren wel wat zenuwachtig. De hele week bouwvakkers over de vloer, de gevel eruit en dan nog een uitbouw over je huis heen. Als ik nu terug denk, aan de beren op de weg kan ik zeggen. Wat hebben we gelachen met de jongens! Op dag 6 misten we ze gewoon!

Wil je zien hoe dat proces verloopt? Bekijk hier het filmpje op mijn YouTube kanaal.

Zo snel! Wij zijn super trots op het resultaat. We vonden het onwijs gaaf om te doen en hebben zo hard gelachen. Maar we hebben ook gebuffeld. En we zijn nog niet klaar. Want in sneltreinvaart gaan we door……. en wie me op insta volgt weet wat er daarna nog allemaal gebeurde.

Bekijk ook onze keuken verbouwen blog hier